Cea mai vestită cremă de ciocolată, ganache, este de fapt și cea mai simplă, dar fină și delicioasă în același timp. O puteți folosi la torturi și prăjituri, pentru decor sau ca umplutură.
Lista de ingrediente:
-70 grame de unt
-250 mililitri de frișcă
-250 grame de ciocolată neagră amăruie
Cum se prepara:
1.Ciocolata o facem bucățele micute.
2.Intr-o cratita, frișca se aduce până la punctul de fierbere și incorporam ciocolata în 3 prize, amestecând până la omogenizare de fiecare dată.
3.Lasam aproximatim 4-5 minute să se răcorească, apoi adaugam untul.
4.Compozitia se amesteca până devine omogenă, uleioasă și strălucitoare.
5.Din acea compozitie va rezulta o crema de ciocolată călduță și încă lichidă, cu care vom putea glazura torturi.
6.Pentru macarons, trufe sau pentru decorul torturilor, putem pune crema ganache într-o farfurie, o acoperim cu folie alimentară și o dam la frigider pentru cel puțin 15 minute.
Optional se poate adăuga vanilie, rom, lichioruri, esențe de cafea sau portocale.
Va uram pofta buna!