Cremă de Ciocolată Ganache- O crema extrem de simplă cu care nu poti da gres!

Cea mai vestită cremă de ciocolată, ganache, este de fapt și cea mai simplă, dar fină și delicioasă în același timp. O puteți folosi la torturi și prăjituri, pentru decor sau ca umplutură.

Lista de ingrediente:

-70 grame de unt

-250 mililitri de frișcă

-250 grame de ciocolată neagră amăruie

Cum se prepara:

1.Ciocolata o facem bucățele micute.

2.Intr-o cratita, frișca se aduce până la punctul de fierbere și incorporam ciocolata în 3 prize, amestecând până la omogenizare de fiecare dată.

3.Lasam aproximatim 4-5 minute să se răcorească, apoi adaugam untul.

4.Compozitia se amesteca până devine omogenă, uleioasă și strălucitoare.

5.Din acea compozitie va rezulta o crema de ciocolată călduță și încă lichidă, cu care vom putea glazura torturi.

6.Pentru macarons, trufe sau pentru decorul torturilor, putem pune crema ganache într-o farfurie, o acoperim cu folie alimentară și o dam la frigider pentru cel puțin 15 minute.

Optional se poate adăuga vanilie, rom, lichioruri, esențe de cafea sau portocale.

Va uram pofta buna!