Prăjitură cu blat de cacao și cremă de zahăr ars – Se prepară rapid și este absolut delicioasă

Prajitură cu blat de cacao și cremă de zahăr ars, un deliciu de prăjitură!

Ingrediente pentru blat:

120 g zahăr
un praf de copt
4 ouă
30 g cacao
120 g făină

Ingrediente pentru crema de zahăr ars:

un litru de lapte
5 ouă
150 g zahăr
50 g zahăr pentru ars
o esentă de vanilie

Pentru decor:

friscă

Mod de preparare:

Crema:

Intr-un vas se adaugă zahărul pentru caramelizat. Se asează vasul pe ragaz pe foc mic si se amestecă continuu pană se topeste tot zaharul si capătă o culoare usor arămie.

Se miscă vasul, prin miscări circulare astfel incat să se tapeteze cu zahăr ars toti peretii. Separat intr-un bol se mixează ouăle cu zahăr, vanilia si lapte, apoi se toarnă in fir subtire vas peste zahărul caramelizat.

Atentie reactia dintre cele doua compozitii va fi una usor efervescenta.

Se amesteca bine apoi se introduce vasul in cuptorul incălzit si se lasă la copt la foc mic circa 20-25 de minute pană se incheagă bine.

Blatul:

Albusurile se bat spumă cu zahăr, separat intr-un bol se mixează gălbenusurile cu sare. Cand albusurile sunt spumate bine se amestecă usor cu compozitia formată din gălbenusuri. Se adaugă treptat făina amestecată cu praful de copt si cacao.

Compozitia obtinută se pune peste crema de zahăr ars inchegată si se lasă la foc mic circa 20 de minute pană se coace blatul. Se lasă la rece pană a doua zi. Se răstoarnă prăjitura pe o tavă , astfel incat crema să fie deasupra.

Se portionează si se decorează cu friscă sau fructe.

Pofta buna!