Această rețetă de spaghete cu smântână a cucerit pe toată lumea – La noi în casă a devenit obligatorie în fiecare duminică

Ingrediente:

500 de grame de spaghete
3 linguri de ulei
3 catei de usturoi
200 de grame de smantana grasa
o cana de supa de pui (am un secret la detaliile de preparare)
200 de grame de branza grasa rasa (poti folosi orice branza vrei, doar sa fie bine uscata si grasa)
sare si piper negru
o lingurita rasa de nucsoara
o lingurita de cimbru uscat, patrunjel proaspat sau frunze de arpagic

Mod de preparare:

Intr-o oala mare cu apa pune pastele la fiert, conform instructiunilor pana raman al dente. Scurge apa si pastreaza o cana de apa in care au fiert pastele, iar acestea se se tin la cald. Nu se spala, nu se clatesc… Nu-i nevoie!

Intr-o tigaie mare pune uleiul si uturoiul maruntit. Gateste usturoiul pana simti aroma, circa un minut, apoi adauga cimbrul si nucsoara si imediat smantana, supa de pui, si jumatate din apa pastrata in care au fiert pastele. Daca nu ai supa de pui pune o cana de lapte in care ai pus un cub de concentrat de pui.

Lasa sosul sa ajunga la fierbere si adauga spaghetele si amesteca pana cand pastele sunt complet acoperite cu sos.

Da deoparte si adauga branza rasa. Pune sare si piper. Daca crezi ca este nevoie mai adauga apa din cea in care au fiert pastele. Serveste imediat cu patrunjel proaspat sau fire de arpagic tocat. Daca vrei adauga suplimentar putina branza.