Pentru preparare avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
Ingrediente:
1 pahar faina
1 plic praf de copt
1 linguita sare
1 catel de usturoi
1 legatura patrunjel
150 gr cascaval (alege un sortiment tare)
1 lingurita ulei
1 lingurita zahar
50 gr unt
2 oua
2 pahare lapte
Mod de preparare:
Spala patrunjelul si taie-l marunt, apoi rade cascavalul pe razatoarea mica.
Intr-un bol pentru mixer adauga ouale impreuna cu sarea si bate-le foarte bine.
Adauga apoi zaharul si continua sa mixezi pana obtii o spuma. Adauga apoi laptele si untul topit, insa ai grija sa nu fie fierbinte.
Treptat incorporeaza faina pe care ai amestecat-o in prealabil, cu praful de copt.
Adauga apoi cascavalul, verdeata si usturoiul pisat foarte bine.
Unge o tigaie pentru clatite cu uleiul vegetal si prepara clatitele in mod normal.
Serveste clatitele calde, cu cascaval ras pe deasupra si cu o lingura de smantana.
Pofta buna!