Cea mai delicioasă prăjitură cu mere – Pufoasă, delicată și aerată

Va prezentam in continuare o reteta de prajitura cu mere al carei gust va va cuceri cu siguranta. Aceasta prajitura este pufoasa si delicata, numai buna pentru a fi servita in orice moment al zilei.

Ingrediente:

250 g faina
2 lingurite praf de copt
2 oua
un varf de sare
4 mere
150 g zahar
1 lingura zahar brun
1/2 lingurita scortisoara
100 g unt moale
coaja rasa de la o lamaie
1 lingurita esenta de vanilie
75 ml lapte

Mod de preparare:

Incepeti preparea placintei prin a incalzi cuptorul la 180 de grade. Faina se amesteca cu praful de copt, sarea, untul moale, zaharul, ouale, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Adaugati treptat laptele si amestecati pana cand capata un aspect cremos.

Merele se curata de coaja si se taie in jumatate. Jumatate din cantitate se taie cubulete si se incorporeaza in aluat. Cealalta jumate de mere se taie felii subtiri.

Aluatul se toarna intr-o forma de copt rotunda tapetata cu faina. Merele taiate felii se asaza pe toata suprafata aluatului.

Zaharul brun se amesteca cu scortisoara si se presara deasupra. Coaceti placinta timp de 40-45 de minute, pana se ridica si capata un aspect rumen, auriu.

Indiferent ca este calda sau rece, este delicioasa.