Chec pufos și delicios, la tavă – Prăjitura îndrăgită de toată familia

Pantru a pregati acest chec delicios avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

-8 ouă
-12 linguri făină
-16 linguri zahăr
-8 linguri ulei
-8 linguri lapte
-3 linguri pudră de cacao
-1 esență de rom
-1 esență de lămâie
-100 g nuci tocate mărunt (optional)
-1 plic praf de copt

Mod de preparare:

Începem prin a separa gălbenușurile de albușuri.

Începem să batem albușurile spumă tare, adăugând treptat și zahărul, după care punem și gălbenușurile, laptele, uleiul și batem până la omogenizare.

La sfârșit, adăugăm și făina cernută și amestecată cu praful de copt și amestecăm cu o spatulă de silicon.

Împărțim compoziția astfel obținută în două părți: în prima parte adăugăm esența de lămâie, amestecăm bine și turnăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

În a doua jumătate adăugăm pudra de cacao dizolvată în 2 linguri de lapte și esența de rom.

Turnăm compoziția de cacao, cu grijă, în tavă. Presărăm nucile tocate mărunt și rumenite la cuptor.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem timp de 20 de minute.

Înainte de a servi, pudrăm cu zahăr pudră.

Să îl savurați cu poftă! Poftă bună!