Prăjitură cu nucă de cocos – Parfumul unei zile de primăvară

Pentru a pregati aceasta delicioasa prajitura aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

Pentru aluat:

4 linguri zahar
150 gr faina alba
1 plic praf de copt
4 oua
2 linguri cacao

Pentru blatul de cocos:

3 linguri faina
4 albusuri
120 gr nuca de cocos
4 linguri zahar

Pentru crema:

150 gr zahar
4 galbenusuri
300 ml lapte
250 gr unt
150 zahar pudra
1 pachet de budinca vanilie sau 3 linguri faina

Pentru decor

ciocolata topita

Mod de preparare:

Blatul:

Albusurile de bat spuma impreuna cu zaharul. Galbenusurile se amesteca cu apa, cacao si faina amestecata cu praful de copt. Aluatul obtinut se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Pentru blatul de cocos trebuie sa bateti spuma albusurile impreuna cu zaharul, apoi adaugati faina si nuca de cocos. Intindeti aluatul de cocos peste cel de cacao. Coaceti aluatul la 180 de grade.

Crema:

Galbenusurile impreuna cu budinca si zaharul se amesteca cu laptele si se pune la foc. Se amesteca continuu pana se ingroasa. Se opreste focul si le lasa la racit. Untul se bate spuma impreuna cu zaharul pudra si de adauga peste budinca complet racita.
Intindeti crema peste aluatul rece si decorati cu ciocolata topita.