Turte cu brânză – Se mănâncă într-o clipă, atât de bune sunt

Pentru aluat:

-300 ml de chefir 3,2%, iaurt sau lapte acru la temperatura camerei;

-1/2 linguriță de sare;

-1 ou;

-30 ml de ulei;

-500-550 gr de făină;

-1/2 linguriță de praf de copt;

-unt.

Pentru umplutură:

-400 gr de brânză de vaci 9%;

-150 gr de brânză telemea;

-30 gr de verdeață (pătrunjel);

-2 linguri de ulei;

-sare și piper.

MOD DE PREPARARE:

1. Amestecați chefirul cu sare și ou.

2. Încorporați jumătate de făină și praful de copt, amestecați, turnați uleiul, apoi adăugați făina rămasă și frământați aluatul. Îl transferați pe o farfurie înfăinată și îl lăsați pentru 10-15 minute, acoperindu-l cu o pungă de plastic.

3. Amestecați brânza telemea cu brânză de vaci, verdeață mărunțită, ulei, sare și piper negru, după gust.

4. Presărați suprafața de lucru cu făină și împărțiți aluatul în câteva bucăți, în funcție de mărimea tigăii dumneavoastră. Noi am obținut 8 bucăți pe care le-am rotunjit.

5. Luați o bilă de aluat, o înfăinați și o întindeți subțire.

6. Adăugați umplutură pe o jumătate de foaie, o aplatizați cu palma și o acoperiți cu cealaltă bucată de aluat, lipind marginile. Tăiați marginea cu un cuțit pentru aluat cu lamă zimțată.

7. Ungeți tigaia cu ulei și prăjiți turtele pe ambele părți, până devin aurii la culoare.

8. Le scoateți și le ungeți imediat cu unt.