Ciocolată de casă, gata în 10 minute – Mult mai bună decât cea de la magazin

Rețeta pentru cea mai simplă și mai rapidă ciocolată de casă

Ingrediente

100 ml apă
50 g cacao
120 g unt
270 g lapte praf
180 g zahăr
Alune, nuci sau stafide – opțional – după gust

Mod de preparare:

Amestecați laptele praf cu cantitatea de cacao din rețetă până când se omogenizează.

Puneți la fiert apa, în care adăugați zahărul pentru a obține un sirop; compoziția rezultată trebuie ținută pe foc aproximativ 6 minute de la momentul în care a început să fiarbă; vă veți da seama că a ajuns la consistența potrivită în momentul în care se va forma un sirop mai gros; acum este momentul potrivit să adăugați untul și să amestecați bine până când untul se va topi.

Turnați siropul cu unt peste amestecul de lapte praf și cacao. Tot acum puteți adăuga, după gust, alunele, nucile sau stafidele – aveți grijă însă ca alunele și nucile să fie suficient de bine mărunțite. Mixați bine compoziția până când se omogenizează.

Puneți compoziția într-o tavă. Nivelați frumos deasupra. Pentru a se întări, puneți ciocolata de casa la rece pentru câteva ore.

Pofta buna!