Ingrediente:
-1 pahar faina
-1 plic praf de copt
-1 linguita sare
-1 catel de usturoi
-1 legatura patrunjel
-150 gr cascaval (alege un sortiment tare)
-1 lingurita ulei
-1 lingurita zahar
-50 gr unt
-2 oua
-2 pahare lapte
Mod de preparare:
Spala patrunjelul si taie-l marunt, apoi rade cascavalul pe razatoarea mica.
Intr-un bol pentru mixer adauga ouale impreuna cu sarea si bate-le foarte bine.
Adauga apoi zaharul si continua sa mixezi pana obtii o spuma. Adauga apoi laptele si untul topit, insa ai grija sa nu fie fierbinte.
Treptat incorporeaza faina pe care ai amestecat-o in prealabil, cu praful de copt.
Adauga apoi cascavalul, verdeata si usturoiul pisat foarte bine.
Unge o tigaie pentru clatite cu uleiul vegetal si prepara clatitele in mod normal.
Serveste clatitele calde, cu cascaval ras pe deasupra si cu o lingura de smantana.
Pofta buna!