Cremă de ciocolată de casă, delicioasă și naturală – Rețetă bună și pentru cei mici, fără E-uri, fără aditivi

Pentru această rețetă, aveți nevoie de:

Ingrediente necesare:

5 ouă
135 g zahăr
135 g făină
1 plic zahăr vanilat

Mod de preparare:

1. Batem ouăle cu zahărul vanilat.

2. Treptat, adăugăm zahărul puțin câte puțin. Dacă folosiți un mixer, amestecați timp de 25-30 de minute, la viteză mare. Dacă folosiți un robot de bucătărie, mixați timp de 20 de minute.

3. După acest interval de timp, adăugăm făina cernută. Amestecăm folosind o lingură de plastic sau de lemn, de jos în sus, până la omogenizare. Procedăm în acest mod pentru a integra aerul în compoziție.

4. Tapetăm o tavă de copt (20×7 cm) cu ulei și făină. Turnăm aluatul.

5. Modul de turnare a aluatului se face în roată, pe margini, până când umplem forma. Aluatul nu se toarnă în mijlocul tăvii!

6. Nivelăm suprafața cu o paletă și coacem blatul la temperatura de 180 de grade, timp de 30 def minute.

7. După ce blatul s-a răcit, îl scoatem din tavă și îl așezăm pe un platou. Acest blat se poate folosi în multe moduri. El se poate servi și însiropat și decorat cu zahăr pudră.

Poftă bună