Saratele cu branza. Sunt făcute dintr-un aluat fraged, sărat şi delicios

O reţetă pe care, cu siguranţă, dacă aţi avut bunici, o cunoaşteţi şi o iubiţi. Sărăţelele cu untură sunt făcute dintr-un aluat fraged, sărat şi delicios. Secretul stă în împachetările aluatului şi răcirea acestuia.
Se face foarte simplu, din părţi egale de brânză, făină şi untură.

Ingrediente:

500 g făină
500 g untură sau unt
500 g brânză
1 linguriţă sare

Mod de preparare:

Se combină ingredientele şi se face un aluat tare, însă nu se frământă mult. Se lasă la rece, într-un bol acoperit cu un prosop sau folie alimentară, pentru 5-6 ore, dar ideal ar fi să se răcească peste noapte. Aluatul va creşte şi va forma mici bule. Se împarte în 2 părţi egale, apoi se întinde pe blatul de lucru într-o foaie groasă de aproximativ 5 milimetri. Se împătureşte foaia în 3, apoi încă o dată în 3.

Se lasă la temperatura camerei până ce termini şi cu cealaltă jumătate de aluat.

Cuptorul se încinge la 190 de grade, iar aluatul se întinde din nou şi se taie în forma de sărăţele dorită.
Se poate unge cu un ou bătut şi se pot presăra cu susan, chimen, sare sau mac.

Pofta buna!