Chec marmorat cu aroma de vanilie. O delicatesa!

Ingrediente necesare:

– 10 oua
– 300 grame zahar
– 100 grame unt (cantarit)
– 250 grame faina
– 25 grame cacao neagra
– 100 mililitri lapte
– sare
Optional: aroma vanilie, rom, portocala (eu am folosit vanilie)

Mod de preparare:

1. Intr-un bol batem galbenusurile impreuna cu sarea.

2. Intr-un bol separat batem albusurile bine dupa care adaugam zaharul si batem pana cand acesta se dizolva si obtinem o spuma tare si lucioasa.

3. Apoi peste galbenusurile batute adaugam aromele dorite si batem bine, dupa care adaugam untul topit putin cate putin.

4. Peste compozitia de albusuri adaugam compozitia de galbenusuri si amestecam cu o spatula cu miscari usoare de jos in sus.

5. Impartim compozitia rezultata in 2 parti inegale. In cantitatea mai mica de compozitie adaugam cacaoa si 70 grame faina cernute impreuna si amestecam pana cand se incorporeaza.
In partea cu mai cu mai multa compozitie adaugam 180 grame faina si amestecam.

6. Turnam compozitia alba intr-o tava de chec iar apoi turnam compozitia cu cacao si o incorporam cu o spatula.

7. Bagam la cuptor timp de aproximativ 40 de minute la temperatura de 190-200 grade.

8. Cand este gata, presaram zahar pudra.

Pofta buna!

Reteta preluata de la Dna. Borcsa Vetuta