Cea mai rapidă reţetă de castraveţi muraţi de vară. În câteva zile sunt acri şi buni de mâncat

Ingrediente:

-castraveţi de vară
-flori de mărar
-crenguţe de vişin
-usturoi (2 căţei mari la un borcan de 800 gr)
-sare

Mod de preparare:

Se culeg castavetii din grădină sau se cumpără, important este să fie cât mai proaspeţi, se spală şi se taie în funcţie de borcan. În cazul în care puneţi în borcane mai mari sau alte recipiente, iar castraveţii pot intra întregi, îi crestăm doar la capete.

Usturoiul se curată şi se taie în două.

Punem pe fundul borcanului o crenguţa de vişin făcută rotocol, apoi punem castraveţii şi usturoiul şi floarea de mărar. Deasupra se mai pun două crenguţe de vişin în cruce, pentru a ţine castraveţii în saramură.

Saramură se prepară punând 1 lingură de sare la 1 litru de apă rece.

Borcanele se umplu cu saramură, însă mai păstrăm o cantitate din saramură, deoarece după câteva ore, apă intră în castraveţi şi nivelul ei scade în borcane. Din această cauza ea trebuie completată.

Borcanele cu castraveţi se acoperă cu un tifon sau un prosop şi se lasă la fermentat la căldură, câteva zile.