Efectul Coca-Cola. Ce se intampla cu corpul tau in 60 de minute dupa ce ai consumat 330 de mililitri de Coca Cola

O doza de Coca-Cola, rece ca gheata, intr-o zi de canicula, pare un rasfat pentru multi consumatori. Din pacate, efectul este mai nociv decat ne asteptam.

Coca-Cola este o bautura iubita si consumata de milioane de oameni la nivel global, in ciuda efectelor sale deloc sanatoase asupra organismului. Un nou experiment pus la cale de un farmacist arata ce efect are Coca-Cola in organismul nostru, la doar o ora dupa ce consumam o doza de 330 ml.

Un fost farmacist din Marea Britanie, Niraj Naik, a postat pe blogul sau, The Renegade Pharmacist, un infografic cu efectele pe care le are Coca-Cola in organsimul nostru, la scurt timp dupa consumam o cutie de 330 ml.

In primele 10 minute: echivalentul a 10 lingurite de zahar, adica doza maxima recomandata pe zi pentru un adult, ajunge in organismul nostru.

In 20 de minute: nivelul de zahar din sange este atat de ridicat incat poate genera o criza de insulina. Ficatul nostru raspunde si transforma zaharul in grasime.

In 40 de minute: Organismul absoarbe cofeina din bautura. Pupilele se dilata, presiunea sangelui creste, iar ficatul “arunca” zahar in circularea sangelui in sistemul circulator. Receptorii de adenozina sunt blocati acum si nu mai simti starea de oboseala.

In 45 de minute: Organismul produce mai multa dopamina stimuland centrii nervosi ai placerii din creier.

In 60 de minute: Dupa o ora, efectul diuretic al cafeinei iti provoaca necesitatea de a urina (merge la toaleta). Cand asta se intampla, vei elimina calciul, magneziul si zincul care in mod normal ar fi fost asimilate in oase, precum si natriul, electrolitii si apa. Apoi urmeaza o scadere a glicemiei si este posibil sa devii iritat si lenes. In acest moment ai eliminat prin urina intreaga cantitate de apa din suc, impreuna cu nutrientii la care aderase si acidul fosforic cu scopul de a hidrata organismul si a-ti intari oasele si dintii.

 

Similar articles

Ingrediente necesare: 4 ouă 1 cană zahăr 1 cană chefir 500-600 g fructe 2 căni cu vârf făină jumătate cană ulei 1 linguriță esență de vanilie 1 linguriță coajă rasă de lămâie 1 linguriță praf de copt praf de sare…...