UTIL!!! Trebuie sa stii neaparat acest lucru!!! Cum recunoști un ou care este vechi și nu ar trebui consumat

Oul este un aliment care poate provoca imediat intoxicații, dacă este alterat. Cum îti dai seama de acest lucru?

1. Agitati oul si daca galbenusul se clatina in interior si se loveste de peretii oului, acest lucru inseamna ca camera de aer din jurul acestuia s-a dezvoltat prea mult, iar oul nu este prea proaspat. Elementul care determina prospetimea unui ou e tocmai dimensiunea camerei de aer ce se dezvolta in interiorul coajei oului: cu cat e mai mica, cu atat e mai proaspat.

2. O alta modalitate de a vedea daca oul este proaspat este scufundarea lui in apa rece. Daca este proaspat ramane intins pe fundul apei, iar daca are mai mult de 7 zile atunci va in picioare cu varful in sus. Insa, daca acesta pluteste deasupra apei inseamna ca e vechi si stricat, deoarece are camera de aer mare.

3. De asemenea, mai poti verifica prospetimea unui ou daca te uiti la un ou in bataia luminii. Cand oul este proaspat se vede galbenusul in centru.