Month: May 2020

Prăjitură cu cremă de miere – Poate fi pregatită chiar și de gospodinele începătoare

Aluatul e usor de intins, prepararea prajiturii e o joaca de copii, dar e un desert perfect!Aluatul e usor de intins, prepararea prajiturii e o joaca de copii, dar e un desert perfect!

Dimensiunea tavii:(aproximativ 36 x 36 cm)

Ingrediente:

Blat:

500 g faina
3 linguri miere
1 lingurita bicarbonat de sodiu
3 oua
60 g margarina
180 g zahar
putina grasime pentru uns tava

Crema:

200 g margarina
10 linguri gris
200 g zahar pudra
1 l lapte
Coaja rasa de la o lamaie
100 g dulceata de caise (e gustoasa si cu dulceata de prune)

Decor:

zahar pudra

Info: Margarina poate fi inlocuita cu unt.

Mod de preparare:

La abur topim zaharul, mierea, margarina si amestecam cu ouale. Lasam sa se raceasca putin.La amestecul de miere adaugam faina si bicarbonatul de sodiu.

Daca e necesar mai putem adauga putina faina. Trebuie sa obtinem un aluat moale si usor de intins. Lasam sa se odihneasca jumatate de ora!

Dupa asta impartim aluat in 4 bucati si le intindem. Ungem fundul unei tavi cu grasime si coacem foile una cate una in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Inainte de coacere intepam foile cu varful unui cutit, sa nu faca bule de aer.

Din lapte si gris fierbem o cremae. Lasam sa se raceasca si amestecam din cand in cand.
Frecam margarina (sau untul) cu zaharul pudra si coaja rasa de lamaie. Apoi amestecam cu grisul cu lapte racit complet.

Prima foaie o ungem cu aceasta crema alba. (cu jumatate din crema)

Deasupra punem a doua foaie, pe care o ungem cu dulceata de caise.

A treia foaie o ungem cu cealalta jumatate din crema alba, apoi punem deasupra a patra foaie si presaram cu zahar pudra.

In cateva ore se va inmuia.

Pofta buna!

Filed under: Uncategorized

Prăjitură cu blat de cacao și cremă de zahăr ars – Se prepară rapid și este absolut delicioasă

Prajitură cu blat de cacao și cremă de zahăr ars, un deliciu de prăjitură!

Ingrediente pentru blat:

120 g zahăr
un praf de copt
4 ouă
30 g cacao
120 g făină

Ingrediente pentru crema de zahăr ars:

un litru de lapte
5 ouă
150 g zahăr
50 g zahăr pentru ars
o esentă de vanilie

Pentru decor:

friscă

Mod de preparare:

Crema:

Intr-un vas se adaugă zahărul pentru caramelizat. Se asează vasul pe ragaz pe foc mic si se amestecă continuu pană se topeste tot zaharul si capătă o culoare usor arămie.

Se miscă vasul, prin miscări circulare astfel incat să se tapeteze cu zahăr ars toti peretii. Separat intr-un bol se mixează ouăle cu zahăr, vanilia si lapte, apoi se toarnă in fir subtire vas peste zahărul caramelizat.

Atentie reactia dintre cele doua compozitii va fi una usor efervescenta.

Se amesteca bine apoi se introduce vasul in cuptorul incălzit si se lasă la copt la foc mic circa 20-25 de minute pană se incheagă bine.

Blatul:

Albusurile se bat spumă cu zahăr, separat intr-un bol se mixează gălbenusurile cu sare. Cand albusurile sunt spumate bine se amestecă usor cu compozitia formată din gălbenusuri. Se adaugă treptat făina amestecată cu praful de copt si cacao.

Compozitia obtinută se pune peste crema de zahăr ars inchegată si se lasă la foc mic circa 20 de minute pană se coace blatul. Se lasă la rece pană a doua zi. Se răstoarnă prăjitura pe o tavă , astfel incat crema să fie deasupra.

Se portionează si se decorează cu friscă sau fructe.

Pofta buna!

Filed under: Uncategorized

Cea mai bună rețetă pentru pandișpan, mereu îl fac așa – Aveți nevoie de 6 ouă, 1 pahar de zahăr și 1 pahar de făină

Ingrediente: 6 ouă, 1 pahar zahăr, 1 pahar făină, 1 linguriță de bicarbonat de sodiu (sau o linguriță și jumătate de praf de copt), 1 lingură de oțet concentrație 9% (sau suc de lămâie).

Mod de preparare:

Spargeți ouăle într-un bol adânc – nu este nevoie să separați gălbenușurile de albușuri. Adăugați zahărul și bateți bine cu ajutorul unui mixer, până când obțineți o compoziție aerată, pufoasă (aprox. 2-3 min.) Este important!

Trebuie să bateți, pornind de la cea mai mică viteză a mixerului, crescând treptat până la cea maximă. Adăugați apoi bicarbonatul de sodiu stins cu oțet sau suc de lămâie și amestecați bine. Adăugați și făina cernută și amestecați bine aluatul.

Este de preferat să coaceți acest pandișpan într-o formă cu margini detașabile, tapetată cu hârtie de copt și stropită cu un pic de ulei de floarea-soarelui.

Cel mai simplu este să așezați hârtia pe partea inferioară a formei, să fixați marginile detașabile ale acesteia, apoi să tăiați excesul de hârtie de-a lungul marginii…

Tapetați și marginile formei de copt cu foarte puțin ulei, pentru a evita lipirea aluatului… Turnați aluatul în formă și puneți-l în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius.

Coaceți aproximativ 40-60 minute. Faceți testul cu scobitoarea pentru a verifica dacă pandișpanul este gata. Dacă pandișpanul este gata, scobitoarea va fi uscată atunci când o scoateți din aluat…

Dacă pe scobitoare rămân urme de aluat, atunci trebuie să mai lăsați un pic pandișpanul la cuptor…

La final, scoateți forma din cuptor și așteptați să se răcească câteva minute. Înlăturați marginile detașabile ale formei și lăsați pandișpanul să se răcească complet… După ce s-a răcit suficient, puteți tăia pandișpanul pe orizontală, în 3-4 blaturi.

Să îl folosiți cu drag și să aveți poftă!

Filed under: Uncategorized

Prăjitură cu iaurt și mere – Gata în mai puțin de 40 minute, un adevărat deliciu!

Mai jos regasiti lista cu ingrediente necesare prepararii acestei minunate prajituri.

Ingrediente:

2 mere
2 ouă
200 g iaurt gras
80 ml ulei
250 g făină
120 g zahăr
2 linguri praf de copt

Cum se prepară?

Dai drumul la cuptor. Amesteci ouăle cu iaurtul şi uleiul. Încorporezi făina cu praful de copt şi zahărul. Descojeşti merele, le îndepărtezi cutia cu seminţe şi le tai cubuleţe, apoi le adaugi în aluat.

Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi o dai la cuptor până când trece testul scobitorii. O laşi să se răcească înainte să o scoţi din formă.

Pofta buna!

Filed under: Uncategorized

Crema de Zefir – Aceasta crema super delicioasa, se pregateste foarte rapid si nu necesita decat de 2 ingrediente!

Lista de ingrediente:

-100 grame de unt

-100 grame de zefir (bezele)

Mod de preparare:

Pregatim un vas termorezistent in care punem zefirul (bezelele) fara a-l marunti si il bagam in cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde sau il topim la bain marie.

Untul il taiem cubulete dupa care il lasam sa se inmoaie.

Zefirul incalzit il mixam cu un mixer, adaugand treptat jumatate din cantitatea de unt. Dupa ce am adaugat jumatate din cantitatea de unt, ne oprim din mixat.

Bolul cu zefir il punem intr-o cratita cu apa rece, dupa care continuam sa mixam adaugand treptat untul ramas.
Dupa 5 minute, crema este gata!

Crema de zefir sau bezea se poate folosi ca umplutură pentru umplerea eclerelor sau pentru a decora prajiturile.

Va uram pofta buna!

Filed under: Uncategorized

Cremă de Ciocolată Ganache- O crema extrem de simplă cu care nu poti da gres!

Cea mai vestită cremă de ciocolată, ganache, este de fapt și cea mai simplă, dar fină și delicioasă în același timp. O puteți folosi la torturi și prăjituri, pentru decor sau ca umplutură.

Lista de ingrediente:

-70 grame de unt

-250 mililitri de frișcă

-250 grame de ciocolată neagră amăruie

Cum se prepara:

1.Ciocolata o facem bucățele micute.

2.Intr-o cratita, frișca se aduce până la punctul de fierbere și incorporam ciocolata în 3 prize, amestecând până la omogenizare de fiecare dată.

3.Lasam aproximatim 4-5 minute să se răcorească, apoi adaugam untul.

4.Compozitia se amesteca până devine omogenă, uleioasă și strălucitoare.

5.Din acea compozitie va rezulta o crema de ciocolată călduță și încă lichidă, cu care vom putea glazura torturi.

6.Pentru macarons, trufe sau pentru decorul torturilor, putem pune crema ganache într-o farfurie, o acoperim cu folie alimentară și o dam la frigider pentru cel puțin 15 minute.

Optional se poate adăuga vanilie, rom, lichioruri, esențe de cafea sau portocale.

Va uram pofta buna!

Filed under: Uncategorized