Month: May 2020

Cum puteți curăța vasele de bucătărie – Acest truc face ca tigăile, cratițele, tăvile de copt și grătarul aragazului să arate ca noi

Cu siguranta, ai fost nevoita cel putin o data sa freci extrem de mult la o cratita pentru a o aduce la o stare acceptabila. Stiati ca puteti obtine un rezultat foarte bun printr-o metoda mult mai eficienta, fara sa depuneti niciun pic de efort?

Nu aveti nevoie decat de: sucul de la o lamaie, aproximativ o jumatate de cana de apa oxigenata si un sfert de cana de bicarbonat de sodiu.

Amestecati foarte bine toate aceste ingrediente intr-un recipient pana cand obtineti o pasta omogena. Acum, tot ce trebuie sa faceti este sa aplicati pasta pe tigaie, in zonele in care murdaria se curata foarte greu, si sa o lasati sa actioneze timp de 10-15 minute.

La finalul acestei perioade veti observa ca murdaria se desprinde efectiv singura. Curatarea va deveni astfel o joaca de copii.
Daca iti place sa petreci timpul in bucatarie si sa mai gatesti din cand in cand, cu siguranta te-ai lovit pana acum cel putin o data de problema de mai jos. Ce faci cand tigaia ta preferata prinde o pelicula fina de rugina?

Nu trebuie sa o arunci, problema se poate rezolva extrem de usor. Ia un burete mai abraziv si freaca suprafata afectata cu sare de masa grunjoasa, vei observa cum rugina se va curata complet. La final spala tigaia normal, cu detergent de vase.

Sterge-o foarte bine cu o carpa. Pasul final, pentru a preveni aparitia ruginii: pune cateva picaturi de ulei vegetal pe un servetel de hartie si unge cu el suprafata tigaii.

4 moduri în care poți curăța o tigaie arsă:

1. Prin încălzire

Dacă este vorba despre o oală din oțel inoxidabil sau email, se pune oala goală pe aragaz și se dă drumul la foc. Imediat ce se încinge, se închide focul și se toarnă o ceașcă de apă la temperatura camerei. Se rade mizeria cu o lingură de lemn sau cu o spatulă.

2. Prin înmuiere

Se umple tigaia cu apă caldă cu detergent de vase și se lasă la înmuiat pentru câteva ore. Folosește partea abrazivă a buretelui de vase pentru a îndepărta resturile de mâncare arsă.

3. Prin încălzire și înmuiere

Se umple tigaia cu apă, se adaugă detergent de vase și se fierbe apa timp de 10-20 de minute. Se lasă să se răcească tigaia timp de 30 de minute, după care poți folosi o spatulă de lemn pentru a îndepărta reziduurile arse.

4. Cu o soluție de oțet și bicarbonat de sodiu

Pentru a prepara această soluție, vei avea nevoie de o cană cu oțet, 2 linguri de bicarbonat de sodiu, o cană cu apă (mai puțină sau mai multă apă în funcție de mărimea tigăii), un burete de vase.

Filed under: Uncategorized

Stii sa deosebesti Ouale bune de restul? Afla cum iti dai seama dupa culoarea galbenusului, daca gaina este sanatoasa sau nu!

Cand ne gandim la oua si la gaini, majoritatea dintre noi isi imagineaza ca pasarile sunt crescute intr-o curte, unde sunt hranite natural si se plimba pe unde au chef. Dar din pacate, acestea sunt tinute inchise intr-o cusca si sunt hranite prost.

Se spune ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, iar cum ouale sunt baza acestuia, trebuie sa invatam cum sa le deosebim pe cele sanatoase de restul..

Cu cat este mai colorat galbenusul, cu tata este mai sanatos si bogat in vitamine

Solutia vine de la specialistii americani, care au descoperit o metoda cum sa ne dam seama, daca mancam oua de la gaini sanatoase sau nu. Totul sta in culoarea galbenusului, cu cat este mai intensa, galben spre portocaliu, cu atat gaina a fost tratata mai bine si hranita cu cereale de calitate. Daca este galben, inseamna ca ea nu a fost hranita corespunzator.

Cu cat este mai colorat, cu atat este mai sanatos oul

“Galbenusurile colorate intens sunt produse, cel mai probabil, de gaini tratate bine”, a spus, pentru site-ul distractify.com, doctorul Hilary Shallo Thesmar, directorul programului de siguranta a alimentelor de la Centrul de Nutritie al Oualelor.

Filed under: Uncategorized

Daca vei consuma o lingurita de orez pe zi, vei spune “Adio” durerilor articulare, lombare si cervicale

Toxinele se „instaleaza” imediat in organismul nostru si ataca articulatiile in primul rand. Exista mai multe metode prin care putem sa ne curatam organismul pentru a scapa de durerile articulare. Iata unul dintre cele mai eficiente.

Ingrediente

Iei atatea lingurite de orez cati ani ai impartit la 2, de exemplu daca ai 40 de ani, ai nevoie de 20 de lingurite.
Se pune orezul in borcan, se stoarce o lamaie peste el, se umple borcanul cu apa, se inchide si se pune in frigider pana a doua zi.

Dimineata se consuma o lingurita din acest orez pe stomacul gol, de preferat inainte de 8:30.

Se bea un pahar de apa calduta imediat dupa ce ai inghitit orezul. Se repeta procedura pana cand se termina remediul.

Secretul consta in combinatia dintre orez, apa si zeama de lamaie.

Daca este pregatit in acest mod, remediul face ca orezul sa se digere in intestin, nu in stomac, actionand asemeni unui burete.

In acest fel, intestinele, vasele de sange si alte parti ale corpului sunt curatate de toxine. Aceasta reteta normalizeaza metabolismul si te poate ajuta si sa slabesti.

Exista o singura condiție: dupa ce consumi orezul nu trebuie sa mananci nimic timp de 3 ore.

Durerile articulare, lombare si servicale vor disparea, iar efectul remediul este gradual, nu pe moment. Dupa doua saptamani vei vedea cum este sa ai un organism curat.

Toxinele vor fi eliminate prin urina si fecale. Culoarea acestora va fi diferita, insa nu trebuie sa te sperie acest lucru. Trebuie sa consumi cel putin 2 l de apa in fiecare zi si poti sa adaugi si ceai verde!

Filed under: Uncategorized

Ceaiul din codițe de cireşe – Purifică sângele, ajută la buna funcționare a rinichilor și are o mulțime de beneficii pentru organism

Consumul de ceai de cozi de cireșe în mod regulat contribuie la funcționarea optimă a aparatului urinar, dar și la eliminarea lichidelor reținute în corp.

Ceai de cozi de cireșe – proprietăți

Codițele de cireșe conțin vitamina B1, vitamina C și vitamina D. Datorită efectului diuretic, dar și antioxidanților pe care îi conține, ceaiul de cozi de cireșe este sărac în calorii și crește rezistența organismului în fața mai multor boli.

Codițele de cireșe au următoarele proprietăți:

Curăță rinichii și previn formarea calculilor renali
Îmbunătățesc sănătatea ficatului
Ajută la slăbit
Ajută la scăderea colesterolului
Purifică sîngele
Reduce durerile
Au efect calmant și întăresc nervii

Ceai de cozi de cireșe – mod de preparare

Pune o lingură de cozi de cireșe într-un pahar cu apă clocotită (250 ml de apă) și lasă la infuzat pentru 5-10 minute. Strecoară ceaiul de cozi de cireșe și bea de două ori pe zi (dimineața și seara), cu aproximativ jumătate de oră înainte de masă, în cure de 30 de zile, maxim.

Ceai de cozi de cireșe – beneficii

Luptă împotriva infecțiilor urinare

Datorită conținutului ridicat de potasiu, cozile de cireșe au un puternic efect diuretic, depurativ și antiinflamator. Este recomandat împotriva infecțiilor urinare ușoare, dar și acute. Se recomandă cure de 30 de zile, consum zilnic de 3 căni de ceai de cozi de cireș pe zi.

Îmbunătățește funcționarea optimă a rinichilor

Pentru durerile din zona lombară, partea inferioară a spatelui, ceaiul de cozi de cireșe este cea mai bună soluție de tratament. Durerile, cît și bolile renale apar, de regulă, din cauza consumului insuficient de lichide, iar pe lîngă consumul de apă, ceaiul este cel mai recomandat pentru funcționarea normală a rinichilor.

Luptă împotriva durerilor de stomac

Ceaiul de cozi de cireșe are efect detoxifiant, fapt ce ajută la ameliorarea mai multor probleme digestive. Consumul regulat de ceai de cozi de cireșe întărește sistemul imunitar și regenerează țesuturile slăbite.

Reduce tusea agresivă

Ceai de cozi de cireșe este un adjuvant natural pentru calmarea tusei. Este recomandat și pentru ameliorarea simptomelor gripei și răcelii, o cană de ceai de cozi de cireș pe zi.

Luptă împotriva celulitei și kilogramelor în plus

Cozile de cireșe au efect depurativ și diuretic, iar datorită acestor proprietăți ajută la eliminarea rezidurilor din sînge și depozitelor de grăsime. Consumul zilnic de ceai de cozi de cireșe, o cană pe zi, îți va da rezultate pe termen lung împotriva celulitei.

Filed under: Uncategorized

Musaca de cartofi în vas yena – Se prepară rapid, din 500g carne tocată, 5-6 cartofi, sos de roșii, smântână și ouă

Ingrediente: 500 g carne tocată, 5-6 cartofi, 3 linguri sos de roșii, 1 foaie de dafin, cimbru, mărar, pătrunjel, sare, piper, 3 linguri smântână, 3 ouă, 2 cepe.

Mod de preparare:

1. Pentru început, punem cartofii la fiert.

2. Într-un bol, amestecăm carnea tocată cu ceapa tăiată mărunt. Adăugăm 500 ml de apă, condimentele, pătrunjelul și sosul de roșii. Amestecăm foarte bine.

3. Într-un bol separat, batem smântâna cu ouăle.

4. După ce s-au răcit, tăiem cartofii rondele. Pe un vas yena, așezăm un strat de cartofi. Pe deasupra, adăugăm un strat de carne tocată iar la final acoperim cu un strat de smântână.

Procedăm la fel până terminăm toate ingredientele.

Coacem la temperatura de 180 de grade, până se rumenește frumos.

Poftă bună!

Filed under: Uncategorized

Clătite subțiri și dantelate – Pur și simplu delicioase, se topesc în gură

Ingrediente

3 pahare de faina (450 g);
20 grame de drojdie proaspata;
5 pahare de lapte (1250 ml);
4 oua;
2 linguri de unt topit;
1 lingura de zahar;
4 linguri de ulei;
1 lingurita de sare.

Cum se prepara?

Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile le dati la frigider, le veti folosi mai tarziu.

Intr-un vas adanc, amestecati 1/3 din cantitatea de lapte, drojdia, zaharul, untul topit si galbenusurile. Bateti cu telul pana la omogenizare. Cantitatea de zahar depinde de gusturile dumneavoastra, daca doriti clatite dulci, mai adaugati.

Turnati laptele ramas si amestecati.

Incorporati faina si sarea in cateva etape, amestecati continuu sa nu se formeze cocoloase. Nu se recomanda sa adaugati sarea la inceput, pentru ca astfel drojdia isi pierde din proprietati si aluatul nu va fi la fel de aerat. Noi vrem sa obtinem clatite cu gaurele frumoase, recomanda bucatarianoastra.online.

Turnati uleiul. Candva se folosea ulei nerafinat, dumneavoastra puteti folosi rafinat sau de masline.

Bateti albusurile spuma, pe care o incorporati in aluat si amestecati. Aluatul imediat devine pufos.

Ungeti tigaia cu ulei si coaceti clatitele pe ambele parti, la foc mediu spre mare, pana se formeaza gauri mari si frumoase.

Serviti aceste clatite minunate cu dulceata, ciocolata sau alte umpluturi dulci sau sarate.

Pofta buna!

Filed under: Uncategorized

Cel mai bun gulaș unguresc, la ceaun – Rețeta și secretele unui bucătar cu tradiție

Bucătăria ungurească este colorată, plină de vitalitate, picantă, cu preparate nu tocmai ușoare, dar pline de savoare, iar gulașul unguresc la ceaun este una dintre vedetele culturii culinare din țara vecină care a devenit foarte apreciată și în România.

Gulașul unguresc la ceaun este o supă mai groasă sau o tocăniță, cu un gust delicios, care se află în meniurile multor restaurante din Miercurea Ciuc, fiind preferat de majoritatea turiștilor care vizitează zona, arată Agerpres.
Câteva dintre secretele rețetei de gulaș unguresc au fost dezvăluite de proprietara unui restaurant tradițional din Miercurea Ciuc, Pal-Pal Gyongyver, care ține să puncteze că cel mai mare secret este ca această mâncare să se prepare într-un vas mare, întrucât atunci gustul va fi mult mai bun.

„Se folosește pulpă de vită, cartofi, ceapă, usturoi, unt, roșii decojite, piper, paprika dulce și iute, sare, foi de dafin, puțin oțet, ardei iuți, o linguriță de făină și două linguri de smântână. Se pune untul să se încingă în cratiță și se prăjesc pe rând bucățile de carne, cât să ia puțină culoare.

Se adaugă ceapa, usturoiul și se lasă să se călească împreună cu carnea. Se adaugă paprika, sarea, frunzele de dafin, oțetul, roșiile decojite și apă fierbinte și se lasă la fiert, pe foc mic, o oră și jumătate.

Ardeii iuți tăiați în felii mici se adaugă în gulaș după o oră de fiert, iar spre final se pun și cartofii. De asemenea, făina se amestecă cu puțină apă și se adaugă în gulaș, la fel ca smântâna.

Mâncarea este picantă și se potrivește cu un pahar de vin roșu sec”, afirmă Pal-Pal Gyongyver, citat de Agerpres.

Aceasta a adăugat că gramajele folosite nu pot fi dezvăluite, întrucât este un secret al restaurantului, păstrat de zece ani, dar este important de știut că se folosește doar pulpă de vită și ingrediente naturale.

„De zece ani, de când am deschis, folosim aceleași condimente și aceleași gramaje și chiar dacă bucătarul s-a mai schimbat, rețeta a rămas aceeași. Iar noi, imediat cum se încălzește vremea, facem gulașul afară, la ceaun.

Este un preparat care este foarte apreciat de clienții noștri, în special de turiști”, spune Pal-Pal Gyongyver, care îi îndeamnă pe toți pofticioșii să guste din gulaș măcar o dată, chiar dacă sunt la dietă.

Rețeta de gulaș este una simplă, dar fiecare familie a adaptat-o după propriile gusturi, iar în unele zone această mâncare se face și cu fasole sau cu varză.

Filed under: Uncategorized

Miere cu scorțișoară – Medicament naturist pentru 20 boli și afecțiuni. O adevarata minune pentru sanatate!!

Mixtura compusă din scorțișoară și miere are numeroase beneficii pentru menținerea sănătății și tratarea bolilor.

Mierea este cunoscută ca fiind unul dintre cele mai bune remedii naturale, fapt confirmat de utilizarea acestuia de-a lungul istoriei de diferite popoare și culturi.

Mai mult decât atât, mierea nu are reacții adverse și poate fi utilizată în siguranță pentru tratarea diferitelor boli. În plus, diabeticilor le este permis să utilizeze acest remediu miraculos.
Dacă amesteci mierea cu scorțișoară, vei avea parte de numeroase beneficii. Iată cum te poate ajuta această mixtură:

Sistemul imunitar
Dacă vei consuma din această mixtură de miere și scorțișoară, îți vei întări sistemul imunitar și vei ține departe virușii și bacteriile. A fost demonstrat faptul că mierea este bogată în fier și numeroase vitamine, ceea ce înseamnă că un consum frecvent poate întări structura sângelui, protejând corpul de atacul bacteriilor și al virușilor.

Colesterolul
Potrivit studiilor, un amestec între 2 linguri de miere și 3 linguri de scorțișoară adăugat la 500 ml de apă sau ceai este capabil să reducă nivelul colesterolului din sânge cu 10 procente în mai puțin de 2 ore.

Consumat de 3 ori pe zi, poate trata cu succes colesterolul în stare cronică. Dacă prezinți simptome de colesterol ridicat, adaugă la dieta zilnică miere pură.

Răceala
O lingură de miere cu ¼ linguri de scorțișoară, consumate zilnic timp de 3 zile, vor ameliora drastic simptomele unei răceli severe. Această mixtură te va ajuta să-ți desfunzi sinusurile și să tratezi tusea cronică. În plus, are un gust excelent.

Gripa
Cercetătorii spanioli au demonstrat faptul că mierea conține un ingredient special care previne gripa și omoară microbii asociați bolii.

Durerea de dinți
Dacă vrei să scapi de durerea de dinți, aplică o pastă realizată din 5 linguri de miere și 1 lingură de scorțișoară pe zonele cu probleme. Repetă acest proces de 3 ori pe zi.

Indigestia
Amestecă niște scorțișoară pudră cu 2 linguri de miere și consumă mixtura înainte de fiecare masă pentru a combate aciditatea și a îmbunătăți digestia alimentelor sățioase.

Artrita
Dacă suferi de artrită, atunci bea, în mod regulat, o cană de apă fierbinte cu 2 linguri de miere și 1 lingură de scorțișoară.

Recent a fost realizată o cercetare de către Universitatea din Copenhaga care a inclus 200 de subiecți. Aceștia au consumat înainte de micul dejun o mixtură dintr-o lingură de miere și jumătate de lingură de scorțișoară. După numai o săptămână, durerea cauzată de artrită a fost complet eliminată în cazul a 73 de pacienți.

Mai mult decât atât, o lună mai târziu, toți cei care nu puteau să meargă din cauza durerilor foarte mari au început să se miște în mod normal.

Dureri de stomac
Mixtura de miere și scorțișoară tratează cu succes ulcerul și afecțiunile stomacului.

Dureri în gât
Dacă te chinui cu dureri și iritații ale gâtului, consumă 1 lingură de miere și un pic de scorțișoară cu apă la fiecare 3 ore. Nu stopa tratamentul până când nu dispar complet simptomele.

Afecțiuni ale inimii
Tratează aceste tipuri de afecțiuni cu o mixtură realizată din miere și scorțișoară, care să înlocuiască gemul întins pe pâine la micul dejun. În cazul în care ai avut un infarct, te poți feri de alte episoade prin consumul acestei mixturi.

Dacă vei consuma în fiecare zi acest remediu puternic, îți vei întreține inima sănătoasă. Numeroși pacienți din America și Canada au fost tratați cu această mixtură. Într-un timp scurt, arterele și venele acestora s-au revitalizat, după ce, din cauza îmbătrânirii, au fost supuse unei scăderi a flexibilității.

Gaze
Cercetării indieni și japonezi au realizat o serie de cercetări care au arătat că această mixtură eliberează stomacul de gazele în exces.

Pierderea în greutate
Amestecul dintre miere și scorțișoară luat cu regularitate poate avea efecte miraculoase în pierderea kilogramelor în plus, chiar și în cazuri de obezitate. De asemenea, consumată frecvent, mixtura împiedică depunerea grăsimii în corp, chiar dacă dieta este bogată în calorii.

Adaugă mixtura de miere și scorțișoară într-o cană cu apă caldă și bea înainte de fiecare mic dejun, pe stomacul gol, și seara, înainte de culcare.

Pierderea auzului
Îți poți îmbunătăți calitatea auzului prin consumarea remediului natural în fiecare dimineață și seară.

Oboseala
După cum arată ultimele studii, zahărul din miere este benefic pentru fortificarea organismului, în special pentru vârstnici, deoarece furnizează energie, atenție și flexibilitate.

Dr. Milton este cel care a demarat studiul, demonstrând că o jumătate de lingură de miere și niște scorțișoară într-un pahar de apă pot crește vitalitatea organismului. Dacă iei din această mixtură de 2 ori pe zi, dimineața și seara, corpul va fi revigorat în mai puțin de o săptămână.

Infecții urinare
La un pahar de apă călduță adaugă niște miere și scorțișoară și consumă remediul cu regularitate, până în momentul în care ai scăpat complet de microbii din vezica urinară.

Cancer
Ultimele studii din Australia și Japonia au arătat că mixtura din miere și scorțișoară luptă eficient împotriva cancerului osos și de la nivelul stomacului. De aceea, cei care suferă de aceste tipuri de cancer ar trebui să consume zilnic o mixtură realizată dintr-o lingură de miere și una de scorțișoară. Tratamentul ar trebui ținut timp de o lună, de 3 ori pe zi.

Longevitate
Consumul frecvent de ceai de miere și scorțișoară poate încetini procesul de îmbătrânire. Adaugă doar 4 linguri de miere și 1 lingură de scorțișoară în 3 căni de apă fiartă pentru a realiza un ceai sănătos. Bea un sfert de cană din acest ceai de câteva ori pe zi.

Infecții ale pielii
Mixtura renumită tratează eficient problemele pielii. Combină miere și scorțișoară în cantități egale și aplică remediul peste coșuri, înainte de culcare. Lasă mixtura să acționeze peste noapte și dimineața spală fața cu apă caldă. O să scapi garantat de coșuri dacă repeți tratamentul în fiecare zi, timp de 2 săptămâni.

Respirație urât mirositoare
Populația din America de Sud utilizează acest remediu natural pentru a scăpa de respirația neplăcută. Rețeta lor include 1 lingură de miere și scorțișoară pusă în apă fierbinte. Apoi mixtura este utilizată pentru gargară dimineața.

Filed under: Uncategorized

Rețeta cu care nu dau greș niciodată, îmi iese întotdeauna – Pandișpan pufos și înalt

Pentru această rețetă, ai nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

7 ouă
220 g zahăr
unt
2 lingurițe zahăr vanilat
150 g făină
70 g amidon
1 linguriță praf de copt

Mod de preparare:

1. Într-un bol, batem ouăle cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul vanilat și amestecăm bine, timp de 5 minute.

2. Mixăm până obținem o spumă tare și omogenă. Într-un bol separat, amestecăm făina cu amidoul și praful de copt.

3. Treptat, adăugăm făina în compoziția de ouă. Amestecăm cu grijă, într-o singură direcție, până la omogenizare.

4. Turnăm aluatul într-o tavă specială de multicooker, tapetată cu unt topit. Coacem timp de 40-50 de minute.

Poftă bună

Filed under: Uncategorized

Rețeta pe care o repet toată vara – Cea mai delicioasă tartă, cu vișine și smântână

Ingrediente pentru aluat:

200 g făină
150 g brânză de vaci
5 linguri ulei
5 linguri lapte
1-2 lingurițe praf de copt

Ingrediente pentru umplutură:

300 ml smântână
150 g brânză dulce
125 g zahăr
3 ouă
20 g făină
200 g vișine

Mod de preparare:

1. Într-un bol, cernem făina. Adăugăm praful de copt, brânza de vaci, uleiul, laptele și amestecăm bine.

2. Turnăm aluatul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt.

3. Într-un bol, batem ouăle cu zahăr. Adăugăm brânza de vaci, smântâna, făina și amestecăm bine.

4. Turnăm compoziția peste aluat. Pe deasupra, așezăm vișinele și coacem tarta la temperatura de 180 de grade, timp de 50 de minute. La final, decorăm cu zahăr pudră.

Filed under: Uncategorized