Prăjitura Albă-ca-Zăpada. Este una dintre cele mai populare și iubite prăjituri din bucătăria românească.

Ingrediente

Pentru foi:
2 ouă
125 g zahăr
125 ml lapte
125 ml ulei
1 plic praf de copt
1 linguriță bicarbonat
sare
500 g făină

Pentru cremă:
200 g unt
8 linguri făină
6 linguri zahăr
1 litru lapte
coaja de la o lămâie
sucul de la 1/2 lămâie
1 plic zahăr vanilat
100 g fulgi de cocos

Mod de preparare

Puneți într-un bol: ouăle, zahărul, laptele și uleiul și amestecați bine cu un tel. Adăugați un praf de sare, bicarbonatul stins cu puțină lămâie și amestecați din nou. Puneți praful de copt peste făină și începeți să puneți câte o lingură în bolul cu amestecul făcut anterior.

Continuați să puneți făina și începeți să frământați cu mâinile, până când aluatul nu se mai lipește de mâini. Lăsați aluatul să stea 20 de minute, după care puteți forma foile.

Împărțiți aluatul în trei părți egale, pentru a forma foile. Întindeți fiecare bucată de aluat cu un sucitor, până obțineți o foaie subțire.

Coaceți foaia de prăjitură pe dosul unei tăvi, la foc mic, pentru 15 minute. Procedați la fel și cu celelalte două foi de aluat.

Cât timp foile se răcesc, puteți face crema. Puneți toate ingredientele în afară de unt într-un vas, amestecând bine, pentru a încorpora făina. Puneți crema pe foc, la foc mic, amestecând încontinuu. Crema se va îngroșa, de aceea trebuie să amestecați încontinuu, ca să nu se lipească și să nu se afume.

Când crema s-a răcit, puteți începe să încorporați untul, puțin câte puțin, cu ajutorul unui mixer.

Crema este gata și tot ce mai aveți de făcut este să montați prăjitura. Puneți cremă peste prima foaie și întindeți bine. Puneți și a doua foaie și procedați la fel până la final. Păstrați cremă și pentru a pune deasupra, peste ultima foaie.

Ornați cu nucă de cocos și lăsați câteva ore la frigider, pentru ca foile să absoarbă cremă și să se înmoaie.

Poftă bună!

 

Similar articles

Ingrediente necesare: 4 ouă 1 cană zahăr 1 cană chefir 500-600 g fructe 2 căni cu vârf făină jumătate cană ulei 1 linguriță esență de vanilie 1 linguriță coajă rasă de lămâie 1 linguriță praf de copt praf de sare…...