Secretul celui mai bun Chec Marmorat – Ce trebuie sa faci inainte de a-l lua din tava

Ingrediente:

250 g faina

1 praf de sare

1 lingurita praf de copt

100 g unt

250 g zahar

3 oua

1 lingurita esenta de vanilie

100 ml lapte

50 g cacao

Mod de preparare:

Dai drumul la cuptor si tapetezi o tava. Combini faina cu sarea si praful de copt. Mixezi untul moale cu zaharul pana cand acesta din urma se dizolva. Incorporezi esenta de vanilie si ouale, unul cate unul, apoi jumatatea din cantitatea de faina. Dupa ce s-a omogenizat, torni laptele si adaugi restul de faina. Compozitia trebuie sa fie fina si usor groasa.

Pui trei sferturi din compozitie in tava, iar pe restul o omogenizezi cu cacaua. Pui deasupra compozitia de cacao si amesteci cu o lingura cu miscari de jos in sus. Dai tava la cuptor pana cand checul trece testul scobitorii. Il lasi 10 minute sa se racoreasca inainte sa-l scoti din tava.

Pofta buna!