Tartă fină din brânză de vacă și griș – Cea mai fină și mai aromată tarta

Ingrediente:

500 g brânză de vaci
3 linguri griș
100 ml lapte
4 linguri zahăr
2 ouă
2 linguri făină
1 fiolă esență de vanilie
1 lingură unt
2 linguri pesmet
80 g stafide

Mod de preparare:

1. Într-un bol, turnăm lapele. Adăugăm grișul și amestecăm bine.

2. Într-un bol separat, mărunțim brânza de vaci cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul, ouăle, făina, esența de vanilie și amestecăm bine până la omogenizare.

3. Adăugăm compoziția de lapte, stafidele și amestecăm foarte bine. Turnăm aluatul într-o formă de copt tapetată cu unt și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 40 de minute.

4. La final, decorăm cu zahăr pudră.