Ultimele ore ale fetei de 18 ani ucisă în bătaie în Maramureș. ”În mașină au discutat să urce în deal”

Moartea unei tinere din Maramureș ar putea fi o lecţie pentru mii de românce, victime ale partenerilor de viaţă. O tânără de 18 ani, mamă a doi copii, a fost omorâtă în bătaie de iubit, la două zile după ce aceasta a cerut instanţelor retragerea ordinului de restricţie.

Bărbatul de 24 de ani ar fi a încercat de mai multe ori să-şi omoare iubita şi chiar unul din copii, o fetiţă de trei ani, spun apropiaţii lor. Speriată, tânăra de 18 ani a cerut ajutorul autorităţilor şi a obţinut chiar un ordin de restricţie împotriva lui. Dar cu două zile înainte de crimă s-a răzgândit. Femeia l-a iertat impresionată de faptul că bărbatul a început să plângă în faţa judecătorului.

Ultimele ore din viaţa Biancăi îi conduc pe anchetatori spre o crimă cu premeditare. Tânăra din Vişeu de Sus şi iubitul ei se mutaseră din nou împreună, în locuinţa părinţilor tinerei. Sâmbătă, au plecat împreună la cumpărături, apoi au luat un taxi. Tânărul i-a cerut şoferului să îl ducă spre locuinţa unei mătuşi, dar, pe drum, şi-a schimbat planul.

Ion Kreiter, taximetrist: A fost vorba să-i duc până la mătuşă-sa, în vale, că are el o mătuşă. După aia, în maşină au discutat să urce în deal, acolo. Au spus că au pe un deal cartofi şi să meargă acolo să vadă cum sunt, cum s-au făcut.

Tânăra şi-a cunoscut călăul când era elevă în clasa a şaptea. Un an mai târziu, a născut primul copil – o fetiţă care are acum 3 ani, iar anul trecut, a venit pe lume al doilea copil. Taximetristul ştia trecutul încărcat de violenţe al cuplului, dar, de data asta, spune că tânărul l-a păcălit.

Ion Kreiter, taximetrist: Foarte frumos a vorbit cu ea. Nu îi duceam pentru nimic în lume că nu prea se duc taxiuri acolo, în zonă. Este un drum accidentat, un drum mai rău acolo. Zic: “Hai că îi duc dacă tot sunt clienţi de-ai mei!”

După ce au coborât din taxi, nu e clar ce s-a întâmplat. Un cioban a găsit cadavrul tinerei într-o casă părăsită la patru kilometri de locul unde au fost văzuţi ultima dată împreună. Cert este că victima a fost bătută şi legată ca să nu se opună.

 

Similar articles