Dulceață de nuci verzi – Așa se prepară o bunătate de dulceață, bună de te lingi pe degete

Ingrediente:

-5-6 kilograme de nuci verzi
-1.5 litrii de apa
-2 kilograme de zahar

Mod de preparare

1.Primul pas este sa pregatiti ingredientele, sa spalati bine nucile si sa le curatati de coaja cu un cutit ascutit.

Pentru a va feri de petele lasate pe piele folositi manusi.

2.Inmuiati nucile in apa rece pentru 4 ore, schimbati apoi apa si mai lasati nucile inmuiate inca 4 ore.

3.Intr-o oala/cratita mai adanca se amesteca zaharul cu apa si se fierbe ca un sirop simplu.

4.Atunci cand zaharul s-a dizolvat, daugati in cratita nucile.

Se amesteca si se lasa sa fiarba.

5.Dulceata trebuie sa fiarba timp de cel putin 4 ore la foc mic.

6.Dupa cele 4 ore luati cratita de pe fic si sterilizati borcanele in care puneti dulceata desupra aburilor fierbinti.

7.Turnati dulceata peste borcanele sterilizate si inchideti cu capace etans.

Dulceata se pastreaza la temperaturi mici, ferita de razele soarelui.