Plăcintă cu mere, ca la bunica acasă – Gustul dulce din copilărie

Ingrediente:

100 ml apă minerală
1 linguriță bicarbonat
500 g făină
200 g zahăr
150 ml ulei
1 linguriță oțet

Pentru umplutură:

zahăr pudră
1 kg mere
scorțișoară
200 g zahăr

Mod de preparare:

1. Într-un bol, adăugăm toate ingredientele pentru aluat. Amestecăm bine, cu ajutorul unui mixer, până la omogenizare.

2. Întindem jumătate de aluat într-o foaie subțire, pe care o așezăm pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.

3. Cu ajutorul unui cuțit, curățăm merele și le spălăm. Le dăm prin răzătoarea mare le așezăm într-un bol. Adăugăm scorțișoara, zahărul vanilat și punem la amestecul la călit câteva minute.

4. Turnăm umplutura pe foaia de aluat. Pe deasupra, așezăm a 2-a foaie de aluat și coacem la temperatura de 175 de grade, timp de 35 de minute.

Poftă bună!