Acceste 3 ingrasaminte naturale iti vor readuce florile la viata . Iata cum se folosesc

3 ingrasaminte naturale pentru platele de camere:

Drojdia

Aceasta poate fi folosită pentru prepararea unei soluții excelente ce ajuta la stimularea creșterii plantelor. Ea este bogată în vitaminele grupului B, microelemente și substanțe nutritive. De aceea, drojdia influențează pozitiv creșterea plantelor, contribuind la diviziunea celulară.

După ce se adauga drojdiei în substrat, se mărește activitatea microorganismelor și începe eliberarea dioxidului de carbon. Cel mai usor mod de preparare a îngrășământului cu drojdie este dizolvarea unui pachețel standard de drojdie în 5 litri de apă caldă. Utilizați soluția obținută cat este calda, pentru irigarea plantelor. Acest tip de îngrășământ este preferat de mușcate și petunii.

Cojile de ceapa

Ceapa poate fi utilizată fara probleme și în alte domenii decât gastronomia. Cojile acestora reprezintă un îngrășământ foarte bun pentru plante. Mai mult decat atat, decoctul din coji de ceapă conține o substanță, care distruge microflora dăunătoare.

Decoctul din coji de ceapă contribuie la nimicirea acarienilor, păduchilor și afidelor. Pentru a-l prepara, aveți nevoie de 1 kilogram de coji de ceapă și 2 litri de apă caldă. Turnați apa peste cojile de ceapă și dați totul în clocot, dupa care acoperiți vasul cu un capac și puneți-l deoparte timp de 2 zile. Inainte de utilizare, strecurati decoctul și utilizați-l.

Zaharul

Înainte de a uda plantele, acoperim uniform suprafața pământului din ghiveci cu o linguriță de zahăr. Alta varianta ar fi să dizolvați 2 lingurițe de zahăr într-un pahar de apă. Modul acesta de fertilizare a plantelor de cameră poate fi folosit doar o dată pe săptămână.

Tipul acesta de ingrasamant este iubit de tot felul de ficuși. Zahărul este un mediu nutritiv pentru microbii de putrefacție, mucegai si diverse bacterii. De asta, nu este necesara utilizarea prea frecventă a acestei metode.

 

Similar articles