Un deliciu ce se prepara foarte usor. Prajitura cu gem si aluat razuit

Lista de ingrediente:

-1 linguriță praf de copt

-200 grame de zahăr

-2 ouă

-150-200 grame dulceață sau gem

-200 g unt sau margarină/unt

-1 vârf de cuțit de vanilie

-300-450 grame făină

Cum se prepara:

Untul topit il punem intr-un bol.

Apoi amestecam bine ouale, vanilia si zaharul.

Amestecam faina cernuta cu praful de copt, dupa care o punem peste compozitia cu unt si formam aluatul.

Apoi vom imparti aluatul in doua, iar o parte o bagam la congelator pentru 60 de minute.

Pregatim o tava pe care intindem cealalta bucata de aluat, iar deasupra intindem gemul sau dulceata.

Dupe cele 60 de minute, scoatem din congelator a doua parte de aluat si il radem deasupra.

La final bagam prajitura la cuptor pentru 25 de minute la temperatura de 200 grade celsius.

Va uram pofta buna!