Un deliciu ce se prepara foarte usor. Prajitura cu gem si aluat razuit
Lista de ingrediente:
-1 linguriță praf de copt
-200 grame de zahăr
-2 ouă
-150-200 grame dulceață sau gem
-200 g unt sau margarină/unt
-1 vârf de cuțit de vanilie
-300-450 grame făină
Cum se prepara:
Untul topit il punem intr-un bol.
Apoi amestecam bine ouale, vanilia si zaharul.
Amestecam faina cernuta cu praful de copt, dupa care o punem peste compozitia cu unt si formam aluatul.
Apoi vom imparti aluatul in doua, iar o parte o bagam la congelator pentru 60 de minute.
Pregatim o tava pe care intindem cealalta bucata de aluat, iar deasupra intindem gemul sau dulceata.
Dupe cele 60 de minute, scoatem din congelator a doua parte de aluat si il radem deasupra.
La final bagam prajitura la cuptor pentru 25 de minute la temperatura de 200 grade celsius.
Va uram pofta buna!