Snitele in crusta de cartofi – Se pregatesc la fel de simplu, dar crusta de cartofi este deosebita

Ingrediente

500 g carne de porc (cotlet)
5-6 linguri de făină
ulei, sare si piper
pentru crusta șnițelului
3-4 cartofi medii
2 ouă
2 linguri smântână
încă 2 linguri făină
2 căței de usturoi
ulei, sare și piper

Mod de preparare

Pregătim carnea pentru această rețetă încă de la început… Spălăm și feliem cotletul de porc (aprox. 1 cm grosime), apoi batem feliile cu ciocanul pentru șnițele… dacă nu aveți un ciocan de bucătărie la îndemână, puteți folosi fundul unei sticle…
Condimentați carnea pe ambele părți cu sare și piper proaspăt măcinat – Dacă aveți timp la dispoziție, lăsați carnea condimentată la frigider câteva ore înainte de gătire…

Pregătim compoziția pentru crusta șnițelului.

Spălați și curățați bine cartofii. Spargeți cele 2 ouă într-un vas suficient de mare și adăugați cei 3-4 cartofi, dați prin ochiurile mari ale răzătoarei… Adăugăm în vas și 2 linguri de smântână, 2 linguri de făină și 2 căței de usturoi dați prin răzătoare, pe partea cu ochiuri mici.

Condimentați cu sare și piper după gust și preferințe, apoi amestecați foarte bine compoziția pentru crusta de cartofi. Dacă este prea subțire, mai adăugăm puțină făină… Dacă este prea groasă, adăugați puțin apă…

Pregatim snitelele

Puneți într-o farfurie întinsă 5-6 linguri de făină. Treceți feliile de carne, pe ambele părți prin faina, apoi prin compoziția cu cartofi și ouă, apoi prăjiți în tigaia cu ulei încins, exact cum procedați când faceți șnițele… Prăjiți șnițele cu cartofi pe ambele părți, până capătă o nuanță aurie apetisantă… La final, așezați-le pe o farfurie cu servețele de bucătărie pentru a scăpa de excesul de ulei…

Pofta buna!

Sursa: Kilorete.ro