Biscuiți șprițați cu unt sau untură – Rețetă simplă, ca la mama acasă

Ingrediente necesare

400 g unt
400 g zahăr
2 ouă
1 kg făină
2 lingurițe bicarbonat de sodiu
vanilie
coajă de lămâie
zahăr vanilat
puțină sare
Mod de preparare:

1. Pentru început, amestecăm făina cu unt. Adăugăm zahărul, ouăle, bicarbonatul de sodiu, vanilia, coaja de lămâie, zahărul vannilat și amestecăm foarte bine până obținem un aluat moale și omogen.

2. Punem aluatul într-o folie alimentară și îl lăsăm la frigider pentru 30 de minute.

3. Scoatem aluatul din frigider. Îl dăm prin mașina de tocat prevazută cu o formă specială de biscuiți.

4. Așezăm biscuiții într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem la temperatura de 200 de grade Celsius, timp de 15-20 de minute, până se rumenesc frumos. La final, decorăm biscuiții cu zahăr vanilat.

Poftă bună!