Marinadă excelentă pentru orice friptură – Transformă orice carne într-o delicatesă de zile mari

Ingrediente necesare:

250 ml vin alb
250 ml ulei vegetal
1 morcov
2 cepe
1 cățel de usturoi
1/2 lămâie
250 ml oțet
pătrunjel
frunze de dafin
piper negru

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem bucățele usturoiul, ceapa și morcovul.

2. Ungem carnea cu ulei. Cu ajutorul unui cuțit, facem câteva tăieturi în bucata de carne.

3. Într-un vas adânc, amestecăm usturoiul, ceapa, morcovul, oțetul, frunzele de dafin, piperul negru și vinul alb.

4. Așezăm carnea în marinadă și o punem la frigider pentru minimum 6 ore. Secretul constă în timpul petrecut în marinadă, pentru o friptură fragedă și suculentă, se recomandă a sta cât mai mult timp posibil în acel amestec (până la 24 de ore).

Poftă bună!