Rețeta pe care am făcut-o de 100 ori, atât de bună și apreciată este – Prăjitura “Vis de cocos”

Ingrediente pentru blat:

7 albușuri
3 linguri făină
2 linguri suc de lămâie
3 linguri apă clocotită
1 plic zahăr vanilat
300 g zahăr
200 g nucă de cococ

Ingrediente pentru crema de cocos:

1 lingură lapte
200 g unt
7 gălbenușuri
50 g nucă de cocos
150 g zahăr pudră
1 plic zahăr vanilat
glazură de ciocolată

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile spumă. Adăugăm sucul de lămâie, apa clocotită, zahărul vanilat, nuca de cocos, făina și amestecăm foarte bine până la omogenizare. Turnăm aluatul pe o tavă de copt și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 45 de minute.

2. Gălbenușurile le amestecăm cu zahăr. Adăugăm 1 lingură de lapte și punem compoziția la încălzit pe baie de aburi. Amestecăm câteva minute, pe urmă adăugăm untul amestecat cu zahăr vanilat. Mixăm bine până la omogenizare.

3. După ce s-a copt, tapetăm blatul cu crema pregătită anterior iar la final decorăm cu glazură de ciocolată și nucă de cocos.

Poftă bună!