O reteta din caietul bunicii: Iata cum se face cea mai rapida placinta cu mere.

Ingrediente:

4 oua, 1 cana de zahar, 1 cana iaurt, 9 linguri de ulei vegetal, 2 cani faina, 1 praf de copt

Pentru umplutura:

1 kg mere, 3 linguri de ulei vegetal, 3 linguri de gris, 1 cana de zahar (sau dupa gust), 1 lingurita scortisoara

Mod de preparare:

Batem ouale cu zaharul pana cand zaharul este topit bine. Adaugam uleiul si iaurtul, si apoi – faina si praful de copt.

Impartim amestecul in 2 parti egale. O parte se pune intr-o tava unsa cu dimensiunea de 25×35 cm si se pune intr-un cuptor preincalzit la 190 de grade si se coace aproximativ 10 minute.

In acest timp, calim merele rase cu zaharul, apoi adaugam grisul si scortisoara.

Indepartam tava de la cuptor, se aseaza uniform umplutura de mere pe tot aluatul aproape copt, apoi se pune a doua parte a amestecului de aluat.

Coacem pana cand prajitura se coace frumos si capata o culoare maronie. Presarati apoi prajitura cu zahar pudra, se lasa sa se raceasca, se taie in cuburi si se serveste.

Pofta buna!