Noteaza aceste retete: Trei creme (ciocolată, vanilie, frișcă), pregătite după modelul cofetarilor

Cremă de ciocolată cu mascarpone

INGREDIENTE:

300 g ciocolată
180 ml frișcă
500 g mascarpone
2 gălbenușuri
esență de vanilie

MOD DE PREPARARE:

Punem frișca împreună cu ciocolata într-un vas de metal și amestecăm la abur până se topește ciocolata, apoi adăugăm gălbenușurile. Amestecăm bine și mai lăsăm 2 minute pe foc. După ce luam de pe foc, adăugăm mascarpone și amestecăm cu mixerul până obținem o compoziție omogenă. Punem la frigider și lăsăm până se îngroașă crema. Cu cât lăsăm mai mult la frigider, cu atât crema va fi mai densă.

Crema de vanilie

INGREDIENTE:

2 linguri amidon de porumb sau făină
3 linguri zahăr
200 ml lapte
2 gălbenușuri
200 ml frișcă bătută tare
un praf de sare
vanilie sau zahăr vanilat

MOD DE PREPARARE:

Amestecăm gălbenușurile cu zahărul. După ce se topește zahărul adăugăm amidonul, apoi încetul cu încetul turnăm laptele. Fierbem la foc mic, amestecând continuu să nu se ardă. Fierbem până obținem o cremă densă, apoi luăm de pe foc, adăugăm vanilia și un vârf de cuțit de sare, și punem cratița într-un vas cu apă rece. Amestecăm crema până se răcește. În crema rece amestecăm frișca, apoi o punem la frigider. Dacă doriți să faceți această cremă pentru un tort, atunci dublați cantitatea ingredientelor.

Cremă de tort cu frișcă

INGREDIENTE:

200 ml frișcă
200 ml smântână lichidă
1,5 linguri zahăr
1 linguriță esență de vanilie
1 linguriță zeamă de lămâie, dacă doriți să aibă o culoare gălbuie, adăugați puțin șofran

MOD DE PREPARARE:

Punem toate ingredientele într-un vas și amestecăm cu mixerul. Începem să mixăm la o viteză mai mică, iar când începe să se facă spumă, mărim viteza și mixăm până obținem o spumă tare. E gata într-un timp scurt. Nu trebuie să mixăm prea mult spuma și deja putem unge foile de tort sau să servim crema pur și simplu ca desert în pahar. Poftă bună!