Noteaza aceste retete: Trei creme (ciocolată, vanilie, frișcă), pregătite după modelul cofetarilor

Cremă de ciocolată cu mascarpone

INGREDIENTE:

300 g ciocolată
180 ml frișcă
500 g mascarpone
2 gălbenușuri
esență de vanilie

MOD DE PREPARARE:

Punem frișca împreună cu ciocolata într-un vas de metal și amestecăm la abur până se topește ciocolata, apoi adăugăm gălbenușurile. Amestecăm bine și mai lăsăm 2 minute pe foc. După ce luam de pe foc, adăugăm mascarpone și amestecăm cu mixerul până obținem o compoziție omogenă. Punem la frigider și lăsăm până se îngroașă crema. Cu cât lăsăm mai mult la frigider, cu atât crema va fi mai densă.

Crema de vanilie

INGREDIENTE:

2 linguri amidon de porumb sau făină
3 linguri zahăr
200 ml lapte
2 gălbenușuri
200 ml frișcă bătută tare
un praf de sare
vanilie sau zahăr vanilat

MOD DE PREPARARE:

Amestecăm gălbenușurile cu zahărul. După ce se topește zahărul adăugăm amidonul, apoi încetul cu încetul turnăm laptele. Fierbem la foc mic, amestecând continuu să nu se ardă. Fierbem până obținem o cremă densă, apoi luăm de pe foc, adăugăm vanilia și un vârf de cuțit de sare, și punem cratița într-un vas cu apă rece. Amestecăm crema până se răcește. În crema rece amestecăm frișca, apoi o punem la frigider. Dacă doriți să faceți această cremă pentru un tort, atunci dublați cantitatea ingredientelor.

Cremă de tort cu frișcă

INGREDIENTE:

200 ml frișcă
200 ml smântână lichidă
1,5 linguri zahăr
1 linguriță esență de vanilie
1 linguriță zeamă de lămâie, dacă doriți să aibă o culoare gălbuie, adăugați puțin șofran

MOD DE PREPARARE:

Punem toate ingredientele într-un vas și amestecăm cu mixerul. Începem să mixăm la o viteză mai mică, iar când începe să se facă spumă, mărim viteza și mixăm până obținem o spumă tare. E gata într-un timp scurt. Nu trebuie să mixăm prea mult spuma și deja putem unge foile de tort sau să servim crema pur și simplu ca desert în pahar. Poftă bună!

 

Similar articles

Ingrediente necesare: 4 ouă 1 cană zahăr 1 cană chefir 500-600 g fructe 2 căni cu vârf făină jumătate cană ulei 1 linguriță esență de vanilie 1 linguriță coajă rasă de lămâie 1 linguriță praf de copt praf de sare…...