200 ml lapte, 300 g zahăr, 2 gălbenușuri – așa se face cea mai bună cremă de vanilie

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

-350 g unt
-2 gălbenușuri
-300 g zahăr
-200 ml lapte
-2 pliculețe zahăr vanilat
-1 linguriță esență de vanilie

Cum se prepară?

Amestecăm laptele cu gălbenușurile, zahărul și zahărul vanilat, apoi fierbem la foc mic.

Amestecând continuu, fierbem aproximativ 3 minute. Va fi lichid, dar odată ce amestecăm cu untul se va întări.

E important să nu fierbem mai mult de 3 minute, deoarece din cauza zahărului poate să devină zgrunțuros.

După ce luăm de pe foc, acoperim cu folie de aluminiu și lăsăm să se răcească până ajunge la temperatura camerei. Frecăm bine untul, adăugăm crema, 1 linguriță de esență de vanilie și amestecăm bine. Crema este gata deja!