Cum faci cel mai bun gulaș unguresc la ceaun: Iti ploua in gura de pofta

Ingrediente:

– 800 g carne de vită

– 60 g untură

– 300 g ceapă roșie

– 800 g cartofi

– 1 cățel de usturoi

– 100 g ardei verde

– 100 g roșii proaspete sau 1 lingură pastă de roșii

– Sare, boia, maghiran, chimen

Mod de preparare

Ceapa tăiată mărunt o călim în untură, presărăm cu boia de ardei și punem puțină apă peste.

Apoi adăugăm carnea de vită tăiată cubulețe, usturoiul zdrobit, chimen și maghiran. Punem sare și lăsăm să fiarbă sub capac, amestecând des, până se evaporă apa, adică până se prăjește totul.

Dacă în timpul fierberii se evaporă zeama, mai punem puțină apă peste să nu cumva să se ardă. Când carnea este aproape moale, adăugăm cartofii tăiați cubulețe, ardeii verzi tăiați, roșile și apă până acoperă totul.

După asta, lăsăm la foc mic să fiarbă, până ce carnea și cartofi sunt fierți. La sfârșit fierbem tăiței în gulaș. Vara ornăm cu ardei verde tăiat rondele.