Prăjitura delicioasa cu brânză. Un desert minunat, fin, aerat și aromat

Ingrediente

-400 g brânză de vaci cremoasă
-190 g de iaurt degresat
-5 linguri de zahăr
-3 linguri de griș
-3 linguri de făină
-1 pahar de afine (proaspete sau decongelate)
-2 ouă
-zahăr pudră
-1/2 de linguriță praf de copt

Cum se prepară?

Bateți ouăle cu zahărul cu ajutorul unui robot de bucătărie.

Adăugați brânza și iaurtul. Amestecați până obțineți o masă omogenă.

Treptat, adăugați grișul, făina, praful de copt și amestecați cu o lingură.

Adăugați afinele și iarăși amestecați.

Tapetați o formă de copt cu hârtie (sau o tigaie de fontă). Turnați în aceasta aluatul. Dacă folosiți o formă de silicon, ungeți-o cu unt și presărați-o cu puțin griș.

Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C pentru 30 de minute.

Scoateți forma din cuptor. Acoperiți-o cu o farfurie și răsturnați-o. Îndepărtați hârtia de copt.

Decorați cu afine sau zahăr pudră.