Ingrediente
-400 g brânză de vaci cremoasă
-190 g de iaurt degresat
-5 linguri de zahăr
-3 linguri de griș
-3 linguri de făină
-1 pahar de afine (proaspete sau decongelate)
-2 ouă
-zahăr pudră
-1/2 de linguriță praf de copt
Cum se prepară?
Bateți ouăle cu zahărul cu ajutorul unui robot de bucătărie.
Adăugați brânza și iaurtul. Amestecați până obțineți o masă omogenă.
Treptat, adăugați grișul, făina, praful de copt și amestecați cu o lingură.
Adăugați afinele și iarăși amestecați.
Tapetați o formă de copt cu hârtie (sau o tigaie de fontă). Turnați în aceasta aluatul. Dacă folosiți o formă de silicon, ungeți-o cu unt și presărați-o cu puțin griș.
Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C pentru 30 de minute.
Scoateți forma din cuptor. Acoperiți-o cu o farfurie și răsturnați-o. Îndepărtați hârtia de copt.
Decorați cu afine sau zahăr pudră.