Cea mai simplă rețetă de tocană de legume cu orez! Degeaba pui borcanele pe iarnă, le vei termina încă din toamnă la cât e de bună!

Tocana de legume cu orez este un deliciu al sezonului! Gospodinele o pregătesc de acum pentru toamnă, de aceea îți propunem o rețetă simplă! Rezultatul nu vă va dezamăgi!

Ingrediente:

-250 grame orez
-1 kilogram de ceapă
-1 kilogram de morcovi
-1 kilogram ardei kapia
-1 kilogram gogoşari
-3 kilogram de roşii
-4-5 ardei copţi
-300 mililitri ulei
-Sare
-piper
-enibahar
-foi de dafin

Preparare:

Orezul se pune la fiert cu 2 părţi de apă şi când este aproape gata se ia de pe foc, se acoperă vasul şi se lasă să se răcească. Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt (eu am dat-o pe răzătoarea Borner. Morcovul se dă pe răzătoarea mare. Se pune uleiul la încins şi se adaugă ceapa tocată şi morcovul dat pe răzătoare şi o linguriţă de sare neiodată. Se dă focul la mic şi se amestecă periodic, până se moaie legumele. Între timp ardeii şi gogoşarii se taie fâşii. Când ceapa şi morcovul s-au înmuiat, se adaugă ardeii.

Mod de preparare

Se amestecă şi se fierbe tocana în continuare până se înmoaie şi aceştia. Se adaugă ardeii copţi curăţaţi de coji şi seminte şi rupţi fâşii. Roşiile se opăresc şi se fac pastă ca aici. Se adaugă pasta de roşii şi se mai fierbe tocana circa o jumătate de oră, după care se adaugă orezul fiert. Se potriveşte de sare, se adaugă piper, câteva boabe de enibahar şi câteva foi de dafin. Se mai fierbe 10-15 minute, după care se toarnă (fără a opri focul) în borcane sterilizate, se pun capacele şi se aşează pe capac pentru 5 minute, după care se pun borcanele între pături pentru a se răci încet şi a se steriliza. Când s-au răcit se aşează în cămară. Este un aperitiv excellent şi o gustare deosebită în perioadele de post.

Pofta buna!

 

Similar articles