Ceaiul care te scapă de streptococul în gât, gripă și infecțiile sinusurilor – vezi cum se prepară

Oregano este utilizat pe scara larga in intreaga lume in multe gospodarii. Are o aroma puternica si multe proprietati benefice.

De asemenea, in oregano sunt multe minerale si vitamine, inclusiv calciu, potasiu, zinc, magneziu, fier, vitamina A, vitamina C, vitamina E si acizii grasi Omega-3.

Extractul de oregano are capacitatea de a ucide celulele canceroase, de a reduce cresterea lor si de a imbunatati indicatorii de cancer, de asemenea.

Iata o lista a beneficiilor pentru sanatate pe care le are oregano:
-Amelioreaza raceala, tusea si gripa
-Lupta impotriva infectiilor urechilor si sinusurilor
-Imbunatateste functia sistemului cardiovascular
-Elimina parazitii intestinali
-Scade atacurile de astm
-Elimina durerile de cap si durerile de spate
-Elimina arsurile la stomac si oboseala
-Regleaza greutatea corporala
-Trateaza problemele de constipatie si urinare
-Stimuleaza apetitul
-Trateaza durerea in gat
-Trateaza congestia nazala
-Elimina durerile menstruale
-Trateaza multe tipuri de inflamatii.

Cum se administraza si mod de preparare:

Bea o cana de ceai de oregano pentru a te bucura de beneficiile sale. Daca utilizezi frunze de oregano proaspete, adauga 1/2 sau 1 lingura de frunze in 2 pahare de apa.Daca utilizezi frunze de oregano uscate, adauga 2 linguri de frunze in 2 pahare de apa.

Pentru a stimula frunzele sa elibereze toti compusii, taie-le bine si toarna apa fierbinte peste ele. Lasa-le sa stea 10 minute, iar apoi poti bea ceaiul. Oregano este unul dintre cele mai frecvent utilizate condimente din Italia si poate fi adaugat si in mancare.

Se adauga frunze uscate in mesele cu legume si carne. De asemenea, poti amesteca oregano cu patrunjel, busuioc, ceapa, usturoi, cimbru si ulei de masline.