Dulceață de gutui, fără conservanți – este sănătate curată!

Ingrediente necesare: 1 kg fructe curățate, fără sâmburi, 1 kg zahăr, 1 cană cu apă, 1 lămâie. Curățați bine gutuile și tăiați cubulețe, sau dacă doriți, le puteți da pe răzătoare.

Mod de preparare:

Puneți la fiert apa și zahărul, iar când siropul este gata, adăugați gutuile și sucul de lămâie și lăsați să fiarbă. Atenție! Puteți ști dacă siropul e fiert, luând puțin între două degete.

Dacă se întinde, e totul în regulă. Aveți grijă să luați mereu spuma și ștergeți marginile vasului, ca să nu se lipească. Pentru a vă da seama dacă dulceața începe să se lege, puneți puțin pe o farfurioară.

Când observați că ajunge la consistența pe care o doriți, opriți focul și turnați dulceața fierbinte în borcanele curate și uscate în prealabil. Lăsați până a doua zi, când le etichetați și le depozitați în cămară.

SFAT!

Dulceața fierbe în jur de 40 de minute din momentul în care a dat în clocot. Dacă o veți fierbe mai mult, veți observa că devine închisă la culoare. Nu uitați niciodată să sterilizați borcanele înainte de a pune dulceața. Pentru o savoare în plus, puteți adăuga în dulceață vanilie, anason, ghimbir, scorțișoară sau nucă tăiată bucățele.

 

Similar articles