Ardei umpluți cu orez, la borcan – o rețetă gustoasă pentru iarnă

Ingrediente:

-2 kg ardei gras rosu,
-400 gr orez fiert
-1 kg morcovi,
-50 gr patrunjel
-800 gr ceapa,
-3 kg rosii
-100 gr zahar,
-sare (dupa gust)
-400 gr ulei de floarea soarelui,
-100 gr otet 9%

Mod de preparare:

Decojeste rosiile, apoi pune-le intr-un blender pentru a pregati o pasta. Adauga sare si zahar. De asemenea, poti adauga si alte condimente.

Spala ardeii grasi. Taie capacul ardeilor si scoate samburii din interior. Pune-i la fiert timp de cateva minute, apoi scoate-i si pune-i in apa rece. Lasa-i sa se raceasca.

Da morcovii printr-o razatoare mare. Taie ceapa in inele si caleste-o. Toaca patrunjelul fin. Amesteca morcovii, ceapa si patrunjelul. Adauga orezul fiert si putin ulei de floarea soarelui. Amestecul nu trebuie sa iasa prea uscat.

Umple ardeii cu umplutura pregatita. Incalzeste pasta de rosii la 80 grade, adauga otet si amesteca bine. Toarna putina pasta de rosii pe fundul borcanelor uscate. Pune ardeii umpluti in borcane. Nu inghesui ardeii prea tare, pentru ca s-ar putea crapa. Toarna pasta de rosii deasupra pana umpli borcanele.

Daca folosesti borcane de 1 litru, sterilizeaza-le timp de 35 de minute la o temperatura de 100 grade. Acopera apoi borcanele cu un prosop gros sau o patura si lasa-le sa se raceasca complet. Dupa ce s-au racit, depoziteaza-le intr-un loc intunecat si rece. Pofta buna si spor la gatit!