Cimbru, miere și lămâie – Rețetă pentru tuse, dureri în gât sau bronșită

Ingrediente:

-1 mână de cimbru proaspăt sau uscat
-175 g de miere
-jumătate de lămâie
-2 căni de apă

Mod de preparare:

Spălați bine lămâia și tăiați-o felii. Puneți feliile într-un borcan de sticlă și acoperiți feliile cu mierea de albine. Mărunțiți crenguțele de cimbru într-un ibric și turnați peste ele apa. Dați focul la mare până începe să clocotească, apoi reduceți focul și lăsați cimbrul să fiarbă până când lichidul scade la jumătate.

Lăsați apoi ceaiul să se răcorească și strecurați-l, eliminând crenguțele și frunzele. Turnați ceaiul în borcan, peste lămâi și amestecați bine cu o lingură. Puneți capacul și păstrați borcanul în frigider.

Rezistă până la 1 lună de zile. Mierea de albine ajută la macerarea lămâilor și la extragerea sucului.

Se poate consuma câte 1 linguriță, de mai multe ori pe zi. Ideal ar fi să-l consumați ca atare. Dacă îl veți pune în ceai, temperatura ridicată va distruge nutrienții din miere și lămâie.

Siropul este foarte aromat și plăcut la gust, chiar și pentru copii (nu mai mici de 2 ani). Nu aruncați feliile de lămâi, mâncați-le ca atare! Atenționări Cimbrul poate crește riscul sângerărilor la persoanele care iau medicamente pentru subțierea sângelui (ex. aspirină, warfarină).

De asemenea, datorită efectelor similare estrogenului în corp, cimbrul trebuie evitat de persoanele care suferă de boli hormonale sau urmează un tratament cu hormoni sintetici.

Sursă articol: LaTaifas.ro