Iată cum se prepară rapid aluatul de foietaj – Aveți nevoie de făină, unt, sare, oțet și apă rece

Ingrediente necesare:

220 g făină
40 g unt
1/2 linguriță oțet
sare
180 g unt
100 ml apă rece

Mod de preparare:

1. Pentru început, topim 40 de grame de unt pe baie de aburi. Adăugăm 220 g de făină, sarea și oțetul. Amestecăm bine până la omogenizare. Așezăm aluatul format pe masa de lucru.

2. Pe deasupra, adăugăm untul rămas. Formăm un pachețel pe care îl întindem într-o foaie subțire. Pliem aluatul și îl punem la frigider pentru 10 minute. Procedăm la fel de 5 ori.

 

Similar articles

Ingrediente necesare: 4 ouă 1 cană zahăr 1 cană chefir 500-600 g fructe 2 căni cu vârf făină jumătate cană ulei 1 linguriță esență de vanilie 1 linguriță coajă rasă de lămâie 1 linguriță praf de copt praf de sare…...