Se prepară foarte rapid și se păstrează proaspete mult timp – Cele mai moi rulouri cu mere

Ingrediente pentru aluat:

-700 g făină
-400 g unt
-400 g smântână
-4 lingurițe zahăr vanilat
-2 lingurițe praf de copt

Ingrediente pentru umplutură:
-10 mere
-300 g zahăr
-4 linguri suc de lămâie
-coajă de lămâie

Mod de preparare:

1. Pentru aluat, adăugăm într-un bol smântâna, untul și zahărul vanilat. Amestecăm foarte bine cu ajutorul unui mixer.

2. Amestecăm jumătate din cantitatea de făină, cu praful de copt, pe urmă o adăugăm în amestecul de smântână.

3. Frământăm până obținem un aluat moale și omogen. Treptat, adăugăm făina rămasă și amestecăm bine.

4. Pentru umplutură, curățăm merele de coajă, pe urmă le dăm prin răzătoarea mare. Adăugăm sucul de lămâie și zahărul și amestecăm bine.

5. Întinem aluatul pregăti anterior, într-o foaie subțire. Adăugăm umplutura de mere și formăm rualda. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem rulouri de 4-5 cm.

6. Tapetăm rulourile cu un bătut, pe urmă le așezăm într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 200 de grade, timp de 25 de minute.

Poftă bună!