Trucuri și secrete pentru șnițele gustoase – Iată cum se prepară cele mai suculente șnițele

Ingrediente:

400 grame piept de curcan ( sau pui, vită, porc )
100 grame făină
4 ouă
ulei de floarea soarelui sau de măsline, după preferințe
sare, piper, usturoi granulat, după gust

Cum se prepara:

Porționăm carnea în bucăți, le acoperim cu folie alimentară și le batem ușor cu ciocanul de bucătărie.
Presărăm pe o parte cu usturoi, piper și sare. Putem folosi și alte condimente, după plac.

Separăm albușurile de gălbenușuri.
Batem gălbenușurile ușor cu furculiță, albușurile le batem spumă tare împreună cu un praf de sare.

Spuma de albușuri este secretul!

Trecem fiecare felie de carne mai întâi prin gălbenuș, apoi prin făină și prin spuma de albuș.
Prăjim la foc mediu câteva minute, pe fiecare parte.
Servim cu sosul preferat și/sau cartofi / salată.

Poftă bună!