Prăjitură de casă Boema – Mult mai bună decât cea de la cofetărie

Ingrediente pentru blat:

4 oua
8 linguri zahar
8 linguri faina
2 linguri cacao
sare
3 linguri apa

Ingrediente pentru sirop:

3 linguri zahar
200 ml apa

Ingrediente crema 1:

1 ou
5 linguri zahar
3 lingurite ness
2 lingurite cappuccino
300 ml frisca

Ingrediente pentru crema 2:
200 ml frisca

Ingrediente pentru ornat:
100 g ciocolata pentru ornat

Mod de preparare:

1. Pentru blat, batem albusurile cu ajutorul unui mixer. Adaugam zaharul, galbenusurile, faina, pudra de cacao si amestecam foarte bine. Turnam aluatul intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Coacem la temperatura de 175 de grade, timp de 30 de minute, scrie kilocalorii.ro.

2. Pentru crema, batem oul spuma. Adaugam zaharul, nessul, cappuccino iar la final, untul. Amestecam bine si punem compozitia la incalzit pe foc mic. Dupa ce am obtinut o crema densa si omogena, luam vasul de pe foc.

3. Dupa ce s-a racit, insiropam blatul pe urma il tapetam cu crema pregatita anterior. Pe deasupra, adaugam un strat de frisca iar la final decoram cu ciocolata de menaj. Punem prajitura la frigider pentru cateva ore.

Sa o savurati cu drag! Pofta buna!