Rețeta pentru un pandișpan reușit – Iese moale, pufos și aerat

Ingrediente:

1 pahar de faina
6 oua
1/2 lingurita de praf de copt(optional)
1 pahar de zahar
2. Ouale trebuie tinute 10-15 minute in congelator, inainte de a le bate bine.

3. Ouale trebuie batute cu mixerul, la viteza maxima.

ATENTIE: paletele mixerului trebuie trecute pe suprafata vasului si rar pana pe fundul lui.

4. Se pun portii mici de zahar si abia dupa ce masa de oua isi mareste volumul de 4-5 ori.

6. Faina cernuta se pune dupa ce opresti mixerul. Mai intai se amesteca cu lingura de lemn, apoi se pune bicarbonatul sau praful de copt. Poti sa stingi in prealabil bicarbonatul cu niste zeama de lamaie.

7. Pandispanul nu se coace la o temperatura mai mare de 180 de grade Celsius. Daca deja e rumenit pe margini, dar la mijloc e lichid, trebuie sa reduci temperatura. El se coace in aproximativ 45 de minute. Bineinteles, timpul de coacere depinde de diametru formei.

8. Cuptorul nu se deschide in timpul coacerii, altfel pandispanul se lasa. De racit, trebuie sa se raceasca in forma.