Așa faci cei mai buni gogoșari la borcan pentru iarnă – Nu se fierb și nu se sterilizează

Ingrediente

5 kg de gogoșari sau ardei (de orice culoare)

6 linguri de sare grunjoasă neiodată

300 g zahăr

500 ml de oțet din vin

o linguriță de acid salicilic (opțional)

piper boabe

semințe de muștar

foi de dafin după plac

Cum se prepară?

Se spală bine gogoșarii, se curăță de cotoare, se taie întâi pe jumătate, iar apoi încă în 3-4 bucăți.

Se pun într-un vas mai mare, se presară deasupra sarea, zahărul și acidul salicilic (opțional-căci se păstrează bine și fără onservant), iar la urmă se toarnă oțetul.

Se amestecă bine, se acoperă vasul și se pune deoparte cam pentru o zi (nu pățește nimic nici dacă stă mai mult).

Se mai amestecă din când în când pentru ca sarea și zahărul să se dizolve complet și fiecare bucățică de gogoșar să stea în zeama rezultată.

A doua zi se pune în borcane piper boabe, semințe de mustar și foi de dafin după plac, se îndeasă gogoșarii în borcane.

Se toarnă peste gogoșari marinada rezultată după ce au stat, până ce îi acoperim cu marinadă, se pune capacul și gata.

Borcanele se pun în cămară.