Negresa cu glazura de ciocolata – Cea mai buna reteta de negresa pe care ai mancat-o vreodata

Ingrediente necesare:

150 g făină
Jumătate cană zahăr
200 g unt moale
40-50 g pudră de cacao
5 ouă

Ingrediente necesare pentru glazură:

60 ml apă
30 g unt
2 linguri pudră de cacao
2 linguri zahăr

Mod de preparare:

Mixăm spumă untul împreună cu zahărul, după care adăugăm și gălbenușurile pe rând, continuând să mixăm până la omogenizare după fiecare.

Adăugăm și făina amestecată cu pudra de cacao. La final, cu o spatulă, încorporăm și albușurile mixate spumă tare.

Transferăm aluatul astfel obținut într-o tavă de 20*25 cm tapetată cu hârtie de copt.

Coacem timp de 20-25 de minute, la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.

În acest timp, pregătim și glazura.

Punem apa la bain-marie, într-un bol termorezistent. Adăugăm și zahărul, pudra de cacao și amestecăm foarte bine. Luăm de pe baia de aburi și încorporăm și untul.

Turnăm glazura uniform peste prăjitură. Lăsăm prăjitura să se răcească până ajunge la temperatura camerei, după care o dăm la frigider cât să se solidifice glazura.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!