Reteta de aluat universal preparat pe baza de chefir. Vom obtine niste pateuri minunate!

Lista de ingrediente:

-800 grame de făină

-500 mililitri de chefir/iaurt sau lapte bătut

-1 linguriță de sare

-40 grame de unt

-2 linguri de zahăr

-1 linguriță de bicarbonat de sodiu

-50 mililitri de ulei

-1 ou

Cum se prepara:

Pregatim un bol in care turnam chefirul. Punem sarea, zaharul, oul si bicarbonatul de sodiu si amestecam bine.

Amestecul rezultat se lasa deoparte 5 minute, timp in care ar trebui sa iasa bule de aer pe suprafrata.

In compozitia de chefir punem uleiul si ametsecam bine.

Intr-ul alt bol, cernem faina iar apoi o frecam cu untul, urmand sa o turnam in compozitia de chefir.

Presaram faina pe masa de lucru, si framantam aluatul pana devine moale si nelipicios.

Il lasam jumatate de ora sa se odihneasca acoperit cu un prosopo, iar dupa acest timp, aluatul este gata.

Va uram pofta buna!