Prăjitura absolut delicioasă cu brânză. Reţeta ţinută secretă

Cum să prepari o delicioasă prajitura cu brânză şi afine, fină, uşoară, fără multe calorii.

Ingrediente

400 g brânză de vaci cremoasă

190 g de iaurt degresat

5 linguri de zahăr

3 linguri de griș

3 linguri de făină

1 pahar de afine (proaspete sau decongelate)

2 ouă

zahăr pudră

jumătate de linguriță praf de copt

Mod de preparare

Bateți ouăle cu zahărul, folosind un robot de bucătărie. Adăugați brânza și iaurtul. Amestecați până obțineți o masă omogenă. Treptat, adăugați grișul, făina, praful de copt și amestecați cu o lingură. Adăugați afinele și iarăși amestecați.

Tapetați o formă de copt cu hârtie (sau o tigaie de fontă). Turnați în aceasta aluatul. Dacă folosiți o formă de silicon, ungeți-o cu unt și presărați-o cu puțin griș. Se pune forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C pentru 30 de minute.

Se scoate forma din cuptor. Acoperiți-o cu o farfurie și răsturnați-o. Îndepărtați hârtia de copt. Decorați cu afine sau zahăr pudră.

Dacă doriți un desert mai dietetic, puteți să nu adăugați zahăr. Chiar dacă veți folosi zahărul, valoarea energetică pentru 100 g de produs nu va depăși 130 kcal.