Reţetă cârnaţi de casă – Descoperă de ce ingrediente ai nevoie

Ingrediente:

-1.5 kg de carne de porc (pulpa fără os),
-350 de grame de carne grasă sau grăsime de porc,
-fleică de vită,
-carne de oaie grasă,
-140 de grame de usturoi pisat,
-90 grame de sare,
-20 de grame de piper măcinat
-12 grame de cimbru măcinat

Mod de preparare:

Carnea se trece prin maşina de tocat, iar mirodeniile şi ierburile aromatice se amesteca între ele, apoi se pun peste carnea tocată.

Intestinele se curăţa de grăsime, dacă este cazul, apoi se spala folosind apa şi oţet pentru a scăpa de mirosul neplăcut. Următorul pas este să întinzi intestinele şi să sufli prin ele. Aşează apoi un capăt al intestinului pe pâlnia maşinii de tocat şi carnea se pune în maşină. Apoi, se umple carnaţii cu aceasta compoziţie.

Care este secretul celor mai buni cârnaţi?

Secretul pentru a prepara cei mai buni cârnaţi tradiţionali de Crăciun este carnea de calitate. Pasta pentru cârnaţi trebuie să conţină cam 25% grăsime şi restul carne macră, dacă foloseşti carne de porc. Dacă foloseşti carne de vită pentru a îi găti, procentul de grăsime poate să ajungă până la 45%.

Pofta buna!